UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

saee-2022

Međunarodna manifestacija i kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST po peti put se održava u Srbiji. Predavanja 10 eminentnih arhitekata i stručnjaka, predavača iz celog sveta, autoriteta u ovoj oblasti, reprezentativna izložba njihovih radova, izložba radova i radionice za mlade arhitekte, kao i 2. međunarodni arhitektonski konkurs MIKRO EKO KUĆA, daće odgovor na pitanje: ZAŠTO SU ODRŽIVA ARHITEKTURA I ENERGETSKA EFIKASNOST POSTALE TAKO VAŽNE U SVETU?

Kongres se održava 7, 8. i 9. oktobra 2022. godine u izuzetnim, multifunkcionalnim prostorima Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, Srbija. Obuhvatiće značajne teme sa fokusom na održivi i ekološki pristup u arhitekturi i dizajnu uz korišćenje obnovljivih izvora energije. Kroz recentne projekte i studije, domaćoj javnosti će se približiti svetski savremeni tokovi u arhitekturi, nove metode i zelene tehnologije, korišćenje i primena svih vidova obnovljivih izvora energije u arhitektonskom projektovanju i gradnji, kao i odabir odgovarajućih energetski efikasnih i inteligentnihsistema, nezagađujućih i recikliranih materijala,  proizvoda, aparata i opreme, pa sve do krajnje realizacije objekata i njihovog održavanja. Značajan segment Kongresa biće posvećen bioklimatskoj i energetskoj rehabilitaciji postojećih zgrada savremenim mogućnostima upotrebe drveta kao i recikliranih materijala.

Kongres je prilika da se razmene iskustva sa najznačajnijim svetskim i domaćim predavačima i stvaraocima, kroz interakciju sa učesnicima Kongresa, arhitektima, inženjerima i stručnjacima iz različitih oblasti, urbanistima, dizajnerima, umetnicima, studentima iz Srbije, regiona i Evrope, građanskim inicijativama i kreativnom zajednicom kao pokretačima zelene ekonomije i kreativnih industrija. Kongres će, putem vebinara, imati priliku da vidi preko 3000 arhitekti, građevinskih, elektro i mašinskih inženjera, specijalista termotehnike i svih ostalih oblasti koje se odnose na ekološki održiv razvoj.

 

Više informacija o kongresu može se naći na sajtu www.congress-saee.com