УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Guanaguato_at_night_By_Tomas_Castelazo_opt

Guanaguato At Night By Tomas Castelazo [CC BY-SA 3.0 or GFDL], from Wikimedia Commons

Влада Републике Мексика објавила је конкурс за стипендирање странаца у 2019. години (Mexican Government Scholarship Program for International Students). Текст конкурса је објављен у одељку „Стипендије и курсеви академске сарадње“ секције „Акције и програми“ на јединственом Владином порталу на следећој адреси: http://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785.

Све пријаве српских држављања морају бити обављене електронски, путем Система за управљање академском сарадњом (Sistema de Gestión de Cooperación Académica – SIGCA) на адреси: https://sigca.sre.gob.mx/login. Због тога је неопходно да кандидати приложе документацију по упутствима система и у складу са наведеним у Конкурсу за 2019. годину.

Систем SIGCA ће бити отворен до 28. септембра 2018. године, како би заинтересовани могли да пошаљу своје пријаве. Резултати ће бити обајвљени од 5. децембра 2018. године.

Стипендије се нуде само у областима и за институције које су изричито наведене у Конкурсу за 2019. годину.

Електронске пријаве које не испуњавају све потребне услове из конкурса неће бити укључене у процес селекције.

За 2019. годину, у оквиру билатералног плана са Србијом, нуде се 2 стипендије: 2 нове стипендије (2 доступне од марта 2019. године).

У вези са пријавама за COLMEX, FLACSO и Ибероамерички Универзитет (УИА) дефинитиван пријем на студије условљен је испуњавањем различитих процеса које спроводе те институције.

Контакт особа у Ректорату Универзитета у Београду, Сектора за међународну сарадњу је Љубица Димитријевић: stamlj@rect.bg.ac.rs.

2018 Mexican Government Scholarship Program for International Students