УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Hospital Outdoors

Задовољство нам је да Вас обавестимо да Универзитет у Београду – Архитектонски  факултет, заједно са Архитектонским факултетом Сапиенза Универзитета у Риму и Департманом за архитектуру Универзитета у Фиренци, суиздавач књиге Hospital Outdoors: quality through users’ experience уредника Francesca Giofrè и Зорана Ђукановића.

Книга је изашла у издању једног од најеминентнијих светских издавача за област планирања и пројектовања здравствених технологија и комплекса: TESIS Centro Interuniversitario di Ricerca – “Sistemi e Tecnologie per le Strutture Sanitarie, Sociali e della Formazione” / Università degli Studi di Firenze / Dipartimento di Architettura (DiDA).

Детаљније:
https://www.tesis.unifi.it/art-164-new-book.html
https://www.tesis.unifi.it/art-163-nuova-pubblicazione.html

Ова књига представља резултате дугогодишњих истраживања која су спровођена у наставним и ваннаставним активностима нашег факултета (Public Art & Public Space програма и PaPsLab-а), кроз међународну сарадњу између наше сколе и архитектонског факултета Сапиенза универзитета у Риму и кроз широку међународну мрежу професионалаца и експерата из области планирања и пројектовања здравствених коплекса са различитих континената.

Са нашег факултета у реализацију овог издања су, поред уредника Зорана Ђукановића, били укљуцени и асс. др Јелена Марић као коауторка једног поглавља и Проф. др Јелена Живковић као уводничарка.