УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Позив за учешће на студентској радионици: “НАПРАВИ КРУГ” (15.08.–15.09.2021.године)

radionica

ilustracija: Gart Britzman, (POP)culture, 2012) izvor: https://garthbritzman.com/popculture

Архитектонски факултет Универзитета у Београду у сарадњи са Удружењем грађана „Фокус арт“ и партнерима ЈКП Градска чистоћа и ЈП Ада Циганлија организује акцију РЕЦИКЛИРАЈ – НАПРАВИ КРУГ у оквиру које ће бити организована интердисциплинарна студентска радионица:

НАПРАВИ КРУГ!

Датум одржавања радионице: 15. АВГУСТ – 15. СЕПТЕМБАР 2021. године.

 
У светлу климатских промена и глобалног раста загађења животне средине уочава се растућа потреба за активистичким деловањем у области екологије, којим ће се пробудити свест, нагласити значај и започети промена из локалног контекста. Управо је активно деловање појединца и буђење свести о еколошким и хуманитарним проблемима на локалном нивоу начин да свако да свој допринос глобалној борби за унапређење квалитета животне средине и покрене мале промене са великим утицајем.

Акције у јавном простору, сарадња са различитим струкама и укључивање шире друштвене заједнице могу допринети развоју и имплементацији нових модела друштвене одговорности и бриге према урбаном и природном окружењу.

ОПИС РАДИОНИЦЕ:

Задатак радионице је израда две заједничке интерактивне просторне инсталације од амбалажног отпада, које ће бити привремено постављене у простору ЈП Аде Циганлије. Просторна инсталација замишљена је као резултат креативног мишљења и практичног рада студената архитектуре у сарадњи са менторима и партнерима, у оквиру датих техничко-технолошких могућности, а њена финална формулација биће дефинисана директно кроз рад на радионици.

Циљ је да студенти кроз тимски рад, сарадњу са различитим струкама и менторима развијају, конструишу и на крају реализују мале пројекте у виду павиљона, урбаног мобилијара, уметничког исказа, скулптуре, итд.

Просторне инсталације ће након радионице бити изложене у јавном простору Аде Циганлије, а након завршетка манифестације биће дониране у хуманитарне сврхе, чиме ће циклус реализације акције и доприноса бити симболично затворен.

Детаљније информације о задатку и очекиваним резултатима студенти ће чути на уводном предавању. Радионица ће се одвијати на српском језику.

ПРИЈАВА:
-Пријава заинтересованих студената врши се слањем кратког видеа у трајању од максимално 30 секунди, са изјавом о мотивацији да учествују у радионици, на мејл: napravikrug@arh.bg.ac.rs

 

-Могу се пријавити студенти свих степена студија.
-Број учесника је ограничен на 20.

 

РОК ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ: 15.08.2021.
Радионица ће бити вреднована са 2 ЕСПБ бода.