УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Фондација Студеница расписује конкурс за доделу стипендија за студије у Србији за академску 2020/21

Image

Фондација Студеница расписује конкурс за доделу 30 стипендија српским студентима за академску 2020/2021. годину.

Бице одобрено 25 стипендија студентима који 2020. године уписују завршне године студија и мастер студије, и 5 стипендија за студенте који ове године уписују прву годину студија на факултетима на територији Републике Србије.

Конкурс је отворен од 1. септембра до 1. октобра октобра 2020. године.
Одлука о добитницима стипендије биће донета до краја октобра 2020.

Право да се пријаве на конкурс имају студенти државних факултета на територији Републике Србије који нису у радном односу.

Ове године биће додељено тридесет стипендија за студије у Србији. Додатних десет стипендија биће додељено српским студентима у Босни и Херцеговини, односно Републици Српској, Хрватској и Црној Гори. За ове студенте биће расписан посебан конкурс.

Износ стипендије је 1.200 US $ у динарској противвредности на годишњем нивоу за студенте који студирају на територији Републике Србије. Стипендије ће се исплаћивати месечно.

ВАЖНО

Изабрани кандидати биће позвани на разговор. На основу интервјуа биће донета одлука о добитницима стипендија.

Потврде о упису године, писма препоруке и осталу документацију ће спремити и донети само студенти који буду на листи добитника стипендије.

Фондација Студеница неће објављивати листе кандидата који буду позвани на интервју, као ни резултате интервјуа, већ само коначну листу добитника стипендије.
Детаљније на линку http://sr.studenica.org/vest-o-stipendijama.html .