UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Fondacija Studenica raspisuje konkurs za dodelu stipendija za studije u Srbiji za akademsku 2020/21

Image

Fondacija Studenica raspisuje konkurs za dodelu 30 stipendija srpskim studentima za akademsku 2020/2021. godinu.

Bice odobreno 25 stipendija studentima koji 2020. godine upisuju završne godine studija i master studije, i 5 stipendija za studente koji ove godine upisuju prvu godinu studija na fakultetima na teritoriji Republike Srbije.

Konkurs je otvoren od 1. septembra do 1. oktobra oktobra 2020. godine.
Odluka o dobitnicima stipendije biće doneta do kraja oktobra 2020.

Pravo da se prijave na konkurs imaju studenti državnih fakulteta na teritoriji Republike Srbije koji nisu u radnom odnosu.

Ove godine biće dodeljeno trideset stipendija za studije u Srbiji. Dodatnih deset stipendija biće dodeljeno srpskim studentima u Bosni i Hercegovini, odnosno Republici Srpskoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Za ove studente biće raspisan poseban konkurs.

Iznos stipendije je 1.200 US $ u dinarskoj protivvrednosti na godišnjem nivou za studente koji studiraju na teritoriji Republike Srbije. Stipendije će se isplaćivati mesečno.

VAŽNO

Izabrani kandidati biće pozvani na razgovor. Na osnovu intervjua biće doneta odluka o dobitnicima stipendija.

Potvrde o upisu godine, pisma preporuke i ostalu dokumentaciju će spremiti i doneti samo studenti koji budu na listi dobitnika stipendije.

Fondacija Studenica neće objavljivati liste kandidata koji budu pozvani na intervju, kao ni rezultate intervjua, već samo konačnu listu dobitnika stipendije.
Detaljnije na linku http://sr.studenica.org/vest-o-stipendijama.html .