УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

BANER 2020

ПРОТОКОЛ УПИСА НА АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ У БЕОГРАДУ

Због тренутне епидемиолошке ситуације у Београду и нових мера које ће бити донете у наредним данима, упис нових студената на Архитектонски факултет у Београду ће се одвијати на измењен начин, уз минималан контакт између будућих студената и запослених на факултету.
Кандидати ће бити позивани телефоном да се изјасне о томе који студијски програм желе да упишу. Изјашњавање путем телефона ће бити финално. Кандидати ће бити позивани телефоном редом, по рангу који су освојили на Пријемном испиту, како бисмо обезбедили да свако има избор који му припада по рангу који је освојио.
Кандидати ће моћи да бирају студијски програм докле год се не попуни један од њих, а након тога ће се редом попуњавати преостали студијски програм.
Четвртак, 09.07.2020. од 10 сати
Позивање за попуњавање квоте за буџетске студенте ће се вршити закључно са рангом 202, пошто имамо два кандидата са афирмативних листа који су се већ пласирали на буџетска места и то на рачун два места на самофинансирајућем статусу, преко квоте од 200 буџетских студената. Уколико остане непопуњених места, наставља се позивање до коначног попуњавања квоте од 202 студената., редом по ранг листи.
Петак, 10.07.2020. од 10 сати
Позивање за попуњавање квоте за самофинансирајуће студенте ће се вршити од најбоље пласираног неуписаног кандидата, закључно са рангом 302 због два кандидата са афирмативних листа. Кандидати ће моћи да бирају студијски програм докле год се не попуни један од њих, а након тога ће се редом попуњавати преостали студијски програм.
Петак, 10.07.2020. /у периоду од 15 до 17 сати/
Уколико остане непопуњених места, наставља се позивање до попуне, редом по ранг листи, почевши од ранга 303. Позвање ће се вршти до коначне попуне укупне квоте студената од 302 студента плус два кандидата са афирмативних листа, што чини укупну квоту од 304 студента..
У Суботу, 11.07.2020, након завршеног позивања телефоном, а на основу исказа Кандидата, који студијски програм желе да упишу, биће формиране одвојене листе за Основне и Интегрисане академске студије на којима ће бити прецизно назначен који студијски програм је кандидат одабрао као и термин када сваки од кандидата треба да дође и преда своју документацију на факултет.
Свим кандидатима ће на пријављену е-адресу бити послата упутства за припремање документације за упис, која је назначена у Информатору и на сајту факултета, уговор о студирању, Изјава о статусу у погледу финансирања за 2020-21 и упутство за уплату прве рате. Кандидати су дужни да документацију припреме према датом упутству, уговоре и изјаве да одштампају и потпишу, а они који треба да се упишу у статусу самофинансирајућег студента, да уплате прву рату Школарине.
Документација ће се предавати у холу код портирнице зграде техничких факултета у термину који ће бити назначен на листи уз име кандидата, у понедељак 13.07 и уторак 14.07.2020. Тиме ће процес уписа бити завршен за кандидате. Остала документа, која су потребна ће бити тражена од кандидата накнадно.
Моле се сви кандидати да стриктно поштују мере које су прописали надлежни органи, да носе заштитне маске и да одржавају физичку дистанцу. Потребно је да сви кандидати буду доступни на бројеве телефона наведене у пријави, како би могао да се обави телефонски разговор са њима у следећих пар дана.
Кандидати који се не буду одазвали на телефонски позив, биће третирани као да су закаснили на прозивање. То значи да ће бити прескочени и биће позван наредни кандидат на ранг листи. Уколико се кандидат накнадно јави (на број телефона студентске службе 011 3370 199 или на prijemniaf@arh.bg.ac.rs), моћи ће да упише само оно место које је тренутно у понуди.
Кандидати из суседних држава, који су тренутно у карантину и не могу лично да изврше упис, или кандидати који су у самоизолацији, морају да пошаљу потребна документа брзом поштом (о томе треба да нас обавесте) или да преко овлашћеног лица изврше упис, а уплата Школарине се може извршити е-банкингом или преко инструкција за уплату из иностранства и послати потврда факултету.

 

Комисија за спровођење уписа