УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Galerija-Pro3or-O3ONE-Art-space-project

O3ONE-Art-space-project_logo

Пројекат О3ОНЕ, Штаб и Културфорум ОДКР објављују отворени јавни конкурс за младе уметнике и кустосе за самосталне, групне и ауторске изложбе и пројекте у областима ликовних уметности и уметности проширених медија за излагање у галерији Про3ор у 2019. години. Конкурс је отворен од 22.11.2018. до 22.01.2019. године.

Излагачки програм Галерије Про3ор у 2019. години се реализује под насловом “ЧИН УМЕТНОСТИ“, као креативно концептуалним оквиром под којим ће уреднички тим дати предност делима и поставкама које се уметничким средствима обраћују актуелним темама значајним за одрживи друштвени и културни развој у Србији.

У експанзији информација сведоци смо до сада невиђеног квантитета садржаја са формалним одликама уметности где није јасно да ли је у питању уметност будућности у настајању, или управо крај уметности као такве. Уметност као да се налази у кризи вредности у којој се повлачи у ограничене сфере посвећених, односно постепено се гаси као историјски преживљена пракса.

Ипак чини се да постоји квалитативна разлика између онога што називамо уметност и онога што чини естетске надражаје савременог света информација. Ми ту разлику наслућујемо, иако само као тезу, и на нама је да је увек изнова формулишемо макар и да саму формулацију никада не изведемо до краја.

По њој се уметничко дело издваја од свих осталих дела уопште јер од самог свог почетка има уметничку намеру. Та разлика могла би да гласи “ЧИН УМЕТНОСТИ”.

Општи услови конкурса:

  1. Право учешћа на конкурсу имају уметници и кустоси узраста до 40 година старости.
  2. Конкурс је отворен до 22. јануара 2019. године.
  3. Прихватају се конкурсни предлози за самсталне, групне и ауторске изложбе.
  4. Прихватају се конкурсни предлози у свим областима ликовних уметности и уметности проширених медија.
  5. Излагачки термин траје најдуже до 14 дана.
  6. Галерија Про3ор обезбеђује простор, подршку у техничкој реализацији поставке, пратећи штампани материјал (флајер и плакат) и промоцију у медијима и на друштвеним мрежама.
  7. Предлагачи су обавезни да обезбеде транспорт и монтажу односно демонтажу.
  8. Пријаве на конкурс се достављају електронском поштом на мејл адресу info@pro3or.org са назнаком: “Пријава на конкурс Галерије Про3ор 2019“.
  9. Пријава треба да садржи:

– Личне податке подносиоца предлога (име и презиме, контакт подаци).
– Кратку професионалну биографију (до 150 речи) и референтну листу изложби и пројеката.
– Личну фотографију (портрет).
– Кратак опис изложбе или уметничког пројекта који се предлаже. (до 300 речи)
– Избор до 10 фотографија радова или други одговарајући материјал неопходан за сагледавање конкурсног предлога (фотографије радова, видео записи, скице, нацрти и модели за инсталације и др.)
– Техничку листу потребне опреме. Уколико је потребно приложити и технички опис са планом монтаже (до 300 речи).
– Сви потребни документи треба да се спакују у ПДФ фајл са личним именом подносиоца и “Конкурс 2019″.

Резултати конкурса биће објављени 01. фебруара 2019. године на интернет презентацијама Галерије Про3ор, O3one Project-а и Културфорума ОДКР.

Галерија Про3ор и уреднички тим задржавају право на накнадне измене плана и програма.

Oglas-Prozor-v4