УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Стручна пракса у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре – трећи циклус (новембар 2018 – јануар 2019.)

Strucna_praksa_2018_opt

Универзитет у Београду – Центар за развој каријере у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре позива студенте Грађевинског, Саобраћајног, Машинског, Електротехничког, Архитектонског, Рударско – геолошког, Факултета безбедности, ФОН-а, Правног, Математичког, Географског, Економског, Пољопривредног, Филолошког, Факултета политичких наука да се пријаве за обављање стручне праксе у секторима и органима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, јавним предузећима и стручним установама и агенцијама из ресора министарства.

У трећем и последњем овогодишњем циклусу (новембар 2018 – јануар 2019.) планирана је реализација праксе за укупно 170 студената. Највише места отворено је за студенте техничких факултета Универзитета у Београду, а међу институцијама које су отвориле највећи број места налазе се „Аеродром Никола Тесла“, „Инфраструктура Железнице Србије“, као и сектори и органи Министарства.

Пријављивање за трећи циклус стручне праксе траје до 14. октобра 2018. (14. октобар у 23:59) и врши се искључиво електронским путем на порталу http://www.studentskapraksa.com/. Потребно је да студент направи кориснички налог у зони за студенте и дода своју биографију, а затим да одабере жељену позицију из базе пракси и изврши пријаву. Студенти који су се већ регистровали на порталу не морају то да раде поново, већ само да одаберу праксу за коју желе да се пријаве.

Студенти који буду одабрани за обављање праксе у овом циклусу, моћи ће да је обаве током периода од 1. новембра 2018. године до 31. јануара 2019. године. Трајање праксе биће дефинисано за сваког студента у складу са захтевима одговарајућег студијског програма и у договору са супервизорима праксе из предузећа и установа које учествују у програму.

Стручна пракса у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре реализује се другу годину за редом на основу потписаног протокола о сарадњи између Универзитета у Београду и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Институције које учествују у програму сарадње су:
1. Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре
2. Агенција за безбедност саобраћаја
3. Грађевинска дирекција Србије
4. Управа за утврђивање способности бродова за пловидб
5. Агенција за управљање лукама
6. Србија Карго
7. Ер Србија
8. ЈАТ Техника
9. Саобраћајни институт ЦИП
10. Железнице Србије
11. Аеродром „Никола Тесла“ Београд
12. Инфраструктура Железнице Србије
13. Дирекција за водне путеве
14. Дирекција за железнице
15. Републички геодетски завод

ОТВОРЕНА МЕСТА ЗА СТУДЕНТЕ АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА

Centar-za-razvoj-karijere_header