УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

2018_UN-Habitat-Wuhan-Competition_m

UN-Habitat-LOGO

UN-HABITAT 2018 међународни урбанистички студентски конкурс – Вухан, Кина

Програм Уједињених нација за људска насеља (UN-HABITAT) и Вухан Истраживачки центар за коришћење земљишта и просторног планирања (Wuhan Land Use and Spatial Planning Research Center – WLSP) организују међународни студентски конкурс за креативне и иновативне предлоге за слободан простор на доковима у ужој зони града Вухан, на ушћу река Јангце и Хан. Конкурс је део UN-HABITAT-WLSP програма Урбани јавни простори оријентисани на људе намењеног Кини.

Конкурс се фокусира на 5 општих тема: Побољшање и иновацију урбаних јавних простора; Ревитализација простора на води; Ревалоризација индустријског наслеђа; Друштвено инклузивни и компактни центри града; Креирање нових туристичких дестинација. Ове теме се јављају у контексту брзог развоја метропола са историјским центрима и Плана за одрживи развој за 2030. годину (SDGs), као и трансформативне имплементације Новог урбанистичког плана.

Конкурс је отворен за међународне студенте урбанистичког планирања, урбанистичког дизајна, архитектуре, пејзажне архитектуре, урбанистичке економије и других релевантних дисциплина широм света. Кандидати се могу пријавити као појединци или као тим.

2018_UN-Habitat-Wuhan-Competition_01

Конкурсно подручје – Вухан, Кина

Вухан је главни град провинције Хубеи, Кина. Град, са популацијом од 10,91 милиона становника, се налази на рекама Јангце и Хан у центру Кине, где се укрштају главне железничке и магистралне мреже. Град је познат по великој студентској популацији, фабрикама аутомобила и високотехнолошким индустријама. UN-HABITAT и WLSP су започели сарадњу 2016. године и заједнички ће организовати Wuhan Placemaking Week крајем 2018. године, где ће финалисти конкурса бити позвани да представе своје предлоге.

Организатори: Програм Уједињених нација за људска насеља (UN-HABITAT) и Вухан Центар за истраживање земљишта и просторног планирања (Wuhan Land Use and Spatial Planning Research Center).
Регистрација: до 30. јуна 2018; регистрација се врши слањем образца за регистрацију путем e-mailа на wuhan.competition@yahoo.com
Предаја радова: до 15. августа 2018; сви конкурсни радови се такође шаљу на исту e-mail адресу (горе)
Евалуација: 10 финалиста биће изабрано до 15. септембра 2018. Најбоља три рада ће бити позвана у Вухан у другој недељи новембра 2018. године, где ће се завршити финални избор.

Погледајте комплетан програм и преузмите документе:
http://www.fukuoka.unhabitat.org/info/news/20180518_en.html

UN-HABITAT 2018 International Urban Design Student Competition – BRIEF

2018_UN-Habitat-Wuhan-Competition_f