УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Летња школа: “Food + Wood“ – Loughborough University, Велика Британија, 10-21.09.2018.

2018_LU-ARC-Food+Wood_01

Позив студентима да се пријаве за учешће у летњој школи “Food + Wood“ у организацији Факултета за архитектуру, изградњу и грађевинарство Универзитета у Лоубороу (School of Architecture, Building and Civil Engineering – Loughborough University)*

Ослањајући се на идеју да архитектура не „ствара само зграде“ иако је то најчешће схватање ове делатности, већ и да производи и утиче на друштвене структуре, Факултет за архитектуру, изградњу и грађевинарство Универзитета у Лоубороу организује летњу школу под називом “Food + Wood“, заједно са Архитектонским факултетом Универзитета у Београду, Техничким факултетом Универзитета у Токију (Faculty of Engineering – University of Tokyo, Japan), Архитектонским факултетом Фенг Чиа универзитета (School of Architecture – Feng Chia University, Taiwan) и Архитектонским факултетом Универзитета у Северној Каролини (School of Architecture – University of North Carolina-Charlotte, USA).

Циљ летње школе је да се кроз заокружен процес полазници сусретну са реалним оквиром и основним поставкама архитектуре – како настају објекти и како остварују своју намену, односно са улогом архитекте „градитеља“ (architect-maker). У времену у коме улога архитекте (архитектуре) убрзано еволуира и мобилност/променљивост има све већи утицај на локалне заједнице, управо „друштвеност“ наше професије постаје утицајнији сегмент. Стога је задатак ове прве летње школе пројектовање и извођење продавнице/штанда јабука од дрвене грађе, као једног експеримента у погледу конципирања и материјализације који ће се затим „оживети“ садржајем.

Задатак летње школе обрађују и савладавају полазници вођени својим менторима. Трајање летње школе је две недеље, у периоду 10-21. септембра 2018. године – за прву недељу је планирано конципирање и пројектовање, а за другу недељу извођење пројекта. Подршку у извођењу пружаће Лабораторија за дигиталну фабрикацију и Лабораторија за роботику Универзитета у Лоубороу.

Позвани учесници (међу којима је наша школа) су ослобођени котизације за учешће у летњој школи. Трошкови обухватају пут и смештај, који је понуђен у оквиру универзитетског кампуса.

Студентима Архитектонског факултета ће се учешће у летњој школи бодовати у наредној школској години.

Позивамо све заинтересоване студенте да се пријаве за учешће у летњој школи до 05. јула 2018. године на e-mail адресу ana.rakovic@arh.bg.ac.rs. Пријаве треба да садрже име и презиме, број индекса, контакт телефон и e-mail адресу.

*Универзитет у Лоубороу (Loughborough University) један је од 10 најбољих универзитета у Великој Британији (по оцени Guardian University Guide 2019) и „Универзитет године за 2018. годину“ по избору студената.

Пријавите се!

Летња школа “Food + Wood” – Позив за учешће

2018_LU-ARC-Food+Wood_02