UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Letnja škola: “Food + Wood“ – Loughborough University, Velika Britanija, 10-21.09.2018.

2018_LU-ARC-Food+Wood_01

Poziv studentima da se prijave za učešće u letnjoj školi “Food + Wood“ u organizaciji Fakulteta za arhitekturu, izgradnju i građevinarstvo Univerziteta u Louborou (School of Architecture, Building and Civil Engineering – Loughborough University)*

Oslanjajući se na ideju da arhitektura ne „stvara samo zgrade“ iako je to najčešće shvatanje ove delatnosti, već i da proizvodi i utiče na društvene strukture, Fakultet za arhitekturu, izgradnju i građevinarstvo Univerziteta u Louborou organizuje letnju školu pod nazivom “Food + Wood“, zajedno sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Tehničkim fakultetom Univerziteta u Tokiju (Faculty of Engineering – University of Tokyo, Japan), Arhitektonskim fakultetom Feng Čia univerziteta (School of Architecture – Feng Chia University, Taiwan) i Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Severnoj Karolini (School of Architecture – University of North Carolina-Charlotte, USA).

Cilj letnje škole je da se kroz zaokružen proces polaznici susretnu sa realnim okvirom i osnovnim postavkama arhitekture – kako nastaju objekti i kako ostvaruju svoju namenu, odnosno sa ulogom arhitekte „graditelja“ (architect-maker). U vremenu u kome uloga arhitekte (arhitekture) ubrzano evoluira i mobilnost/promenljivost ima sve veći uticaj na lokalne zajednice, upravo „društvenost“ naše profesije postaje uticajniji segment. Stoga je zadatak ove prve letnje škole projektovanje i izvođenje prodavnice/štanda jabuka od drvene građe, kao jednog eksperimenta u pogledu koncipiranja i materijalizacije koji će se zatim „oživeti“ sadržajem.

Zadatak letnje škole obrađuju i savladavaju polaznici vođeni svojim mentorima. Trajanje letnje škole je dve nedelje, u periodu 10-21. septembra 2018. godine – za prvu nedelju je planirano koncipiranje i projektovanje, a za drugu nedelju izvođenje projekta. Podršku u izvođenju pružaće Laboratorija za digitalnu fabrikaciju i Laboratorija za robotiku Univerziteta u Louborou.

Pozvani učesnici (među kojima je naša škola) su oslobođeni kotizacije za učešće u letnjoj školi. Troškovi obuhvataju put i smeštaj, koji je ponuđen u okviru univerzitetskog kampusa.

Studentima Arhitektonskog fakulteta će se učešće u letnjoj školi bodovati u narednoj školskoj godini.

Pozivamo sve zainteresovane studente da se prijave za učešće u letnjoj školi do 05. jula 2018. godine na e-mail adresu ana.rakovic@arh.bg.ac.rs. Prijave treba da sadrže ime i prezime, broj indeksa, kontakt telefon i e-mail adresu.

*Univerzitet u Louborou (Loughborough University) jedan je od 10 najboljih univerziteta u Velikoj Britaniji (po oceni Guardian University Guide 2019) i „Univerzitet godine za 2018. godinu“ po izboru studenata.

Prijavite se!

Letnja škola “Food + Wood” – Poziv za učešće

2018_LU-ARC-Food+Wood_02