УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Архитектонски студентски конгрес АСК 2018
Бања Лука, 25 – 29. април 2018.
Игра

Архитектонски факултет у Београду у сарадњи са Студентским парламентом Архитектонског факултета позива студенте да узму учешће на отвореном позиву за представнике Архитектонског факултета Универзитета у Београду, на 16. „Архитектонском студентском конгресу“ који се ове године одржава у Бања Луци од 25. до 29. априла 2018. године.

О АСК-у
Архитектонски студентски конгрес (АСК) је годишње окупљање студената и професора архитектуре са простора некадашње СФРЈ с циљем размене знања, искуства, промишљања и приступа решавању различитих архитектонских задатака. Посебна вредност АСК-а огледа се у неговању пријатељстава између студената са културног подручја бивше Југославије. Први конгрес одржан је у Љубљани 2002. године, а од тада се одржава сваке године у организацији другог града домаћина. Архитектонски студентски конгрес организују искључиво студенти, уз подршку факултета и града домаћина.

Правила и услови учешћа
На конкурс се могу пријавити сви студенти Архитектонског факултета Универзитета у Београду, без обзира на степен и годину студија. Конкурс се ради индивидуално.

Тема АСК-а – задатак
Тема овогодишњег АСК-а је “Игра”.

Идеја о избору теме је настала приликом одговора на тему “Раскорак” АСК-а из 2017. године одржаног у Нишу.

Како бисмо што боље разумели градски простор, начин на који се он (не)користи, његову сврху, недостатке, предности и елементе од којих је садржан морамо му приступити спонатано, без осуђивања и предрасуда. Морамо му прићи са становишта детета које сваки простор претвара у полигон, у игралиште, у место забаве и креативног коришћења. У игру. Методологија игре је врста механизма који нам даје могућност “баратања” градским простором, омогућава његово декомпоновање и поновно састављање као новог квалитетнијег простора за нову игру…


Повезани текстови:
Архитектонски студентски конгрес: АСК 2017, Ниш, 30.10 – 02.11.2017.
Архитектонски студентски конгрес: АСК 2016, Сплит, 12-16. мај 2016.
Архитектонски студентски конгрес: АСК 2015
Конкурс за студенте-представнике Архитектонског факултета у Београду на АСК 2014


Пријава
За пријаву, потребно је предати један формат А4 на тему овогодишњег АСК-а, “Игра”. Избор архитектонске технике је слободан (цртеж, дијаграм, монтажа, колаж) + наслов и/или кратак опис.

Одабрани студенти ће у другом кораку, радити у тиму и кроз менторски рад формирати презентацију којом ће се студенти Архитектонског факултета, Универзитета у Београду презентовати на АСК-у. Ментор студената са Архитектонског факултета у Београду током АСК-а биће доцент др Павле Стаменовић, д.и.а.

Пријаве се предају лично у четвртак 29. марта 2018. године у кабинету 341а у 11 часова. Студенти ће при предаји рада имати кратак разговор са ментором.

Сва питања у вези теме АСК-а и конкурса можете послати на email адресу askbeograd2017@gmail.com

НАПОМЕНА: Котизацију за студенте-представнике Архитектонског факултета у Београду плаћа факултет.

АСК 2018: ОТВОРЕНИ ПОЗИВ ЗА СТУДЕНТЕ АФУБ

2017_ASK_Nis_ucesnici

Учесници Архитектонског студентског конгреса 2017, Ниш, 2017. | Фото © АСК2017 Ниш

2018_ASK_Banja-Luka_logo200x88px