УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Студенти презентовали стратегију интегралног урбаног развоја у Регионалној развојној агенцији Златибор

Студенти на презентацији Стратегије интегралног урбаног развоја 11.01.2018. – Регионална развојна агенција Златибор, Ужице

Презентација

Предмет:
МАСИУ-12050-09: Стратегија интегралног урбаног развоја 2016/17

Наставник:
др Ратка Чолић, доцент

Студенти презентовали стратегију интегралног урбаног развоја трасе старе пруге од Ужица до Врутака у Регионалној развојној агенцији Златибор у Ужицу

Архитектонски факултет подстиче напоре који се одвијају кроз партнерство са локалним заједницама и различитим институцијама како би приближио наставу савременој проблематици управљања урбаним развојем. Након три године реализације предмета Стратегија интегралног урбаног развоја, који води доцент др Ратка Чолић, студенти прве године Мастер програма Архитектура су приказали свој рад представницима локалних институција. Катарина Ђурић, Александра Бјелић, Бошко Миловановић и Вељко Дивац су у Регионалној развојној агенцији Златибор у Ужицу успешно презентовали Стратегију интегралног урбаног развоја трасе старе пруге од Ужица до Врутака.

Prezentacija_Strategije_integralnog_urbanog_razvoja_11012018_01_opt

Представнци Регионалне развојне агенције Златибор на презентацији студентског рада

Prezentacija_Strategije_integralnog_urbanog_razvoja_11012018_02_opt

Госп. Славко Лукић, директор Регионалне развојне агенцији Златибор са сарадницима, у разговору са студентима.

Ratka_Colic_Slavko_Lukic

С лева на десно: др Ратка Чолић, доцент и госп. Славко Лукић, директор Регионалне развојне агенцији Златибор.

Презентација је одржана 11. јануара 2018. године у Регионалној развојној агенцији Златибор. Скупу су присуствовали представници ове институције, а отворио га је директор Славко Лукић. Студенти су приказали свој рад – политике као оквир развоја, како виде проблеме, који су неискоришћени потенцијали, шта чини визију развоја, који су стратешки циљеви и мере, предлози приоритетних пројеката за реализацију, као и могући извори финансирања.

Након презентације, представници агенције су имали коментаре на студентске предлоге пројектних идеја: “Стари град”, “Хидроелектрана”, “Фротекс”, “Стапарска градина”, “Железничке станице” и др. Такође, представници су објашњавали пројекте које реализују, али и за које су аплицирали за средства. У питању су пројекти који се углавном имплементирају кроз прекограничну сарадњу Србије са Босном и Црном Гором, али и остали, које агенција успешно спроводи. Штампану и електронску верзију Стратегије студенти су оставили Регионалној развојној агенцији. Такође, исказана је спремност за даљу сарадњу у припреми развојних пројеката.

Prezentacija_Strategije_integralnog_urbanog_razvoja_11012018_05_opt

Prezentacija_Strategije_integralnog_urbanog_razvoja_11012018_06_opt

Prezentacija_Strategije_integralnog_urbanog_razvoja_11012018_04_opt

Мапа – студентска презентација Стратегије интегралног урбаног развоја трасе старе пруге од Ужица до Врутака.

Prezentacija_Strategije_integralnog_urbanog_razvoja_11012018_03_opt

Визија – студентска презентација Стратегије интегралног урбаног развоја трасе старе пруге од Ужица до Врутака.