УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

2017_Sajam-stipendija

Уколико нисте у прилици да присуствујете Сајму, обавештавамо Вас да је обезбеђен live-streaming програма предавања и презентација из Свечане сале Ректората на Медиа порталу РЦУБ-а.

Дводневни САЈАМ СТИПЕНДИЈА „Стипендија и ја“ Универзитета у Београду реализоваће се у згради и дворишту Ректората на Студентском тргу у Београду (Капетан Мишино здање, Студентски трг бр.1) 27. и 28. септембра 2017. године.

Ова манифестација коју четврти пут организује Универзитет у Београду представља јединствену прилику да се на једном месту окупи велики број институција које додељују стипендије и да се представe разновсни видови финансијске подршке и мобилности доступне студентима на основним, мастер и докторским студијама. Поред државних институција, фондова и невладиних организација, на сајму учествују и компаније, амбасаде и установе које додељују стипендије студентима за студирање и усавршавање у земљи и иностранству.

Богат програм Сајма стипендија одвијаће се током два узастопна дана, када ће врата Ректората бити отворена за све посетиоце 27.09.2017. од 11.00 до 16.00 часова, а 28.09. од 09.30 до 16.00 часова. Студенти ће током два дана програма Сајма стипендија имати прилику да присуствују предавањима, добију корисне информације у оквиру програма презентација „15 савета за 15 минута“, као и да узму активно учешће у консултацијама са присутним стипендиторима, расположенима да одговоре на сва питања и пруже одговарајуће савете.

Своје стипендијске програме представиће Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Фонд за младе таленте Доситеја, Град Београд, компаније L’Oréal, Digit, Ваљаоница бакра Севојно, Еко Serbia AD, Фондација Tempus, Фондација Студеница, Фондација др Зоран Ђинђић и Образовни систем Equilibrio, амбасадe САД, Велике Британије, Канаде, Републике Грчке, Републике Кореје, Републике Чешке, као и Француски институт у Србији, Руски Дом у Београду, Немачка служба за академску размену /DAAD/, Београдска отворена школа, EURAXESS мрежа у Србији и три италијанска универзитета (Universita Cattolica del Sacro, Politecnico di Milano, CaFoscari).

Студенти ће имати прилике да чују више и о програмима мобилности, стипендијама и новчаним помоћи које обезбеђују Задужбине Универзитета у Београду, као и да сазнају више о подршци које им обезбеђује Сектор за мађународну и међууниверзитетску сарадњу и Центар за развој каријере и саветовање студената. Врло посећено предавање посвећено могућностима студирања у великом броју европских и светских земаља као и међународно признатим сертификатима и ове године реализовано захваљујући ангажовању великог броја професора са Филолошког факултета.

Пренос програма оба дана биће емитован уживо преко интернета на Медиа порталу рачунарског центра Универзитета у Београду. Сајам су подржале компаније ДДОР Нови Сад, L’Oréal Balkan, Digit, Nestlé Adriatic, Froneri и Голијска Ледена робним, новчаним и донацијама у услугама.

Универзитет у Београду организацијом Сајма стипендија обезбеђује студентима могућност да се правовремено и подробно информишу о великом броју расположивих прилика, о процедурама, условима и роковима за пријаву и успешно планирају своје даље професионалне кораке. За учеснике, стипендиторе, Сајам је сјајна прилика за афирмацију програма финансијске помоћи, друштвене одговорности и регрутацију заинтересованих студената.

Детаљне информације:
www.razvojkarijere.bg.ac.rs/sajam-stipendija
www.facebook.com/sajam.stipendija/
www.instagram.com/centarzarazvoj/

Програм Сајма стипендија 2017: СТИПЕНДИЈА И ЈА