УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Сарадња Архитектонског факултета са Саветом за урбанистичко планирање Абу Дабија и Универзитетом у Абу Дабију

ISoCaRP_Abu_Dhabi_workshop_2017_03

Проф. Ваништа Лазаревић као вођа трочланог тима, уз учешће колега: Jos Cuijpers из Холандије и Martina Juvara из Велике Британије у Савету за Урбанистичко планирање Абу Дабија.

isocarp-logo-2017

Сарадња Архитектонског факултета у оквиру Светске асоцијације урбаниста и планера ИСОЦАРП-а

Професорка Ева Ваништа Лазаревић изабрана је од Светске асоцијације урбаниста и планера ИСОЦАРП (ISoCaRP), да као члан Научног одбора одржи петодневну радионицу (од 15. до 19. маја 2017. године) за припаднике Краљевске породице и запослене у Савету за Урбанистичко планирање Абу Дабија (Abu Dhabi Urban Planning Council), Уједњени Арапски Емирати.

Учесници радионице су били професионалци из праксе и студенти мастер и докторских студија, којима је ИСОЦАРП омогућио да са тимом својих водећих чланова (проф. Ваништа Лазаревић као вођа трочланог тима, уз учешће колега: Jos Cuijpers из Холандије и Martina Juvara из Велике Британије) вежбају на угледним моделима и похађају наставу из области урбане обнове, одрживости и просторног планирања.

На овај начин је проширен утицај експертизе Архитектонског факултета у области урбанизма на циљну групу из Уједињених Арапских Емирата која је традиционално под великим утицајем стручњака из Велике Британије и Сједињених Америчких Држава.

ISoCaRP_Abu_Dhabi_workshop_2017_02

ISoCaRP_Abu_Dhabi_workshop_2017_04

Eva-ISOCARP-radionica-2

Eva-ISOCARP-radionica-1

Проф. Ваништа Лазаревић као вођа трочланог тима  у Савету за Урбанистичко планирање Абу Дабија.

Током боравка у Абу Дабију, професорка Ваништа Лазаревић организовала је посету Универзитету у Абу Дабију (Abu Dhabi University) и сусрет са Шефом департмана за пројектовање, проф. др Мохамед Ал Амроусијем. Теме састанка су биле размена студената и наставног особља, научна сарадња и учешће представника Универзитета у Абу Дабију у конференцијама које организује Архитектонски факултет у Београду, заједничко учешће у међународним научним публикацијама и други видови сарадње.

Abu-Dhabi-University-(ADU)

Abu-Dhabi-University-(ADU)-logo