УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Конкурс Фондације за отворено друштво: стипендије Civil Society Scholar Awards 2017/18

Civil-Society-Scholar-Awards_201718

Београдска отворена школа у сарадњи са Фондацијом за отворено друштво расписује Конкурс за доделу стипендија у оквиру Програма подршке намењеном докторантима, члановима академске заједнице и запосленима на високошколским установама (Civil Society Scholar Awards – CSSA) за школску 2017-2018. годину.

Програм CSSA подржава међународну академску мобилност са циљем да докторантима, члановима академске заједнице и запосленима на високошколским установама пружи подршку и омогући приступ средствима која су им потребна за даље академско-професионално усавршавање.

Рок за пријаву је 31. март 2017. године.


Повезан текст:
Конкурс: Летња школа у оквиру програма Erasmus+ коју организује Radboud универзитет из Холандије


Ко може да се пријави?
Конкурс је намењен:
• Докторантима који студирању на неком од акредитованих универзитета у Србији или иностранству;
• Запосленима на високошколским установама у Србији, а који имају диплому мастер студија.

Напомена: Апликанти који имају стални боравишни статус или двојно држављанство Аустралије, Канаде, неке од земаља Европске уније, Новог Зеланда, нордијских земаља или САД немају право пријаве на конкурс.


Које активности могу бити финансиране?
Програм подршке намењен је краткорочним, међународним истраживачким пројектима као што су: рад на терену (прикупљање података), истраживачке посете библиотекама, архивама или универзитетима, развој курикулума, активности у области међународне истраживачке сарадње које имају за циљ издавање публикације.

Биће подржане активности које су у области друштвених наука, а посебно оне које су у вези са: правом, правдом и добром управом, одрживим развојем, економским правима и помоћи сиромашнима, јавним здрављем, социјалним радом и унапређењем заједнице, новим медијским законима и политикама, инклузивним образовањем, пост-конфликтним студијама и људским правима.

Трајање пројеката: између 2 и 9 месеци.
Временски рок за извођење пројеката: од 01. септембра 2017. до 31. августа 2018. године.

Тражени дозвољени износ за докторанте не сме да прелази 10 000 америчких долара, а за запослене на високошколским установама 15 000 америчких долара.


Како се пријавити?
Апликациони формулар можете пронаћи овде.

Рок за пријаву је 31. март 2017. године.

За додатне информације у вези са пријавом на конкурс, али и самим конкурсом можете погледати Водич и документ са Често постављаним питањима које можете пронаћи овде.

Информације о програму можете добити и у канцеларијама Београдске отворене школе, сваког радног дана од 10 до 17 часова: Масарикова 5/16, телефон +381 11 30 61 577 или електронском поштом на: akademsko.savetovanje@bos.rs

Састанке је прво потребно заказати mail-ом или телефоном.

Програми стипендија Фондације за отворено друштво имају за циљ да пруже подршку појединцима који желе да унапреде своје знање и способност подстицања позитивне друштвене промене у својим државама.

Фондација за отворено друштво жели да изгради толерантна демократска друштва чије владе су одговорне својим грађанима. Како би остварила мисију, Фондација тежи да утиче на обликовање јавних политика како би се обезбедила већа праведност политичких, правних и економских система и како би очувала фундаментална људска права.