UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Konkurs Fondacije za otvoreno društvo: stipendije Civil Society Scholar Awards 2017/18

Civil-Society-Scholar-Awards_201718

Beogradska otvorena škola u saradnji sa Fondacijom za otvoreno društvo raspisuje Konkurs za dodelu stipendija u okviru Programa podrške namenjenom doktorantima, članovima akademske zajednice i zaposlenima na visokoškolskim ustanovama (Civil Society Scholar Awards – CSSA) za školsku 2017-2018. godinu.

Program CSSA podržava međunarodnu akademsku mobilnost sa ciljem da doktorantima, članovima akademske zajednice i zaposlenima na visokoškolskim ustanovama pruži podršku i omogući pristup sredstvima koja su im potrebna za dalje akademsko-profesionalno usavršavanje.

Rok za prijavu je 31. mart 2017. godine.


Povezan tekst:
Konkurs: Letnja škola u okviru programa Erasmus+ koju organizuje Radboud univerzitet iz Holandije


Ko može da se prijavi?
Konkurs je namenjen:
• Doktorantima koji studiranju na nekom od akreditovanih univerziteta u Srbiji ili inostranstvu;
• Zaposlenima na visokoškolskim ustanovama u Srbiji, a koji imaju diplomu master studija.

Napomena: Aplikanti koji imaju stalni boravišni status ili dvojno državljanstvo Australije, Kanade, neke od zemalja Evropske unije, Novog Zelanda, nordijskih zemalja ili SAD nemaju pravo prijave na konkurs.


Koje aktivnosti mogu biti finansirane?
Program podrške namenjen je kratkoročnim, međunarodnim istraživačkim projektima kao što su: rad na terenu (prikupljanje podataka), istraživačke posete bibliotekama, arhivama ili univerzitetima, razvoj kurikuluma, aktivnosti u oblasti međunarodne istraživačke saradnje koje imaju za cilj izdavanje publikacije.

Biće podržane aktivnosti koje su u oblasti društvenih nauka, a posebno one koje su u vezi sa: pravom, pravdom i dobrom upravom, održivim razvojem, ekonomskim pravima i pomoći siromašnima, javnim zdravljem, socijalnim radom i unapređenjem zajednice, novim medijskim zakonima i politikama, inkluzivnim obrazovanjem, post-konfliktnim studijama i ljudskim pravima.

Trajanje projekata: između 2 i 9 meseci.
Vremenski rok za izvođenje projekata: od 01. septembra 2017. do 31. avgusta 2018. godine.

Traženi dozvoljeni iznos za doktorante ne sme da prelazi 10 000 američkih dolara, a za zaposlene na visokoškolskim ustanovama 15 000 američkih dolara.


Kako se prijaviti?
Aplikacioni formular možete pronaći ovde.

Rok za prijavu je 31. mart 2017. godine.

Za dodatne informacije u vezi sa prijavom na konkurs, ali i samim konkursom možete pogledati Vodič i dokument sa Često postavljanim pitanjima koje možete pronaći ovde.

Informacije o programu možete dobiti i u kancelarijama Beogradske otvorene škole, svakog radnog dana od 10 do 17 časova: Masarikova 5/16, telefon +381 11 30 61 577 ili elektronskom poštom na: akademsko.savetovanje@bos.rs

Sastanke je prvo potrebno zakazati mail-om ili telefonom.

Programi stipendija Fondacije za otvoreno društvo imaju za cilj da pruže podršku pojedincima koji žele da unaprede svoje znanje i sposobnost podsticanja pozitivne društvene promene u svojim državama.

Fondacija za otvoreno društvo želi da izgradi tolerantna demokratska društva čije vlade su odgovorne svojim građanima. Kako bi ostvarila misiju, Fondacija teži da utiče na oblikovanje javnih politika kako bi se obezbedila veća pravednost političkih, pravnih i ekonomskih sistema i kako bi očuvala fundamentalna ljudska prava.