УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Предавање: Urban development and planning in Vienna – Recent strategies and projects – Проф. др Томас Дилингер (Thomas Dillinger)

Thomas-Dillinger

Проф. др Томас Дилингер | © Raum4Refugees

Предавање:
Urban development and planning in Vienna – Recent strategies and projects
Проф. др Томас Дилингер (Thomas Dillinger) са Техничког Универзитета у Бечу
22. новембар 2016. у 13h,
Географски факултет, Студентски трг 3/III, Београд

Географски факултет и Архитектонски факултет Универзитета у Београду позивају студенте мастер и докторских студија на предавање “Urban development and planning in Vienna – Recent strategies and projects” Проф. др Томаса Дилингера (Thomas Dillinger) са Факултета за планирање и архитектуру Техничког универзитета у Бечу (Faculty of Planning and Architecture, Vienna University of Technology) у уторак, 22. новембра 2016. године у 13h, у просторијама Географског факултета Универзитета у Београду.


Повезани текстови:
‘Конференција: Нови модели управљања јавном имовином – КЦ REX
Међународна конференција: Урбано планирање – ICUP2016 (ажурирано)
Радионица за младе планере 2016 (Young Planners Workshop 2016)
Предавање Харалд Милера: САВРЕМЕНЕ ТЕНДЕНЦИЈЕ У ПОЛИТИЦИ УРБАНОГ РАЗВОЈА ЕУ


Томас Дилингер (Thomas Dillinger) је студирао просторно планирање на Техничком универзитету у Бечу. Докторирао је 2003. године радом из области ендогеног регионалног развоја. Од 1993-2005. године био је предавач и истраживач на Институту за урбани дизајн и планирање, а од 2005. године је на челу Центра за регионално планирање и развој Факултета архитектуре и просторног планирања Техничког универзитета у Бечу.

Он је предавач и истраживач у областима инструмената за планирање у централној, источној и југоисточној Европи, регионално планирање и планирање изван граница, и ендогени развој. Радио је као гостујући професор у Софији, Новом Саду, Приштини и Тирани. Организовао је неколико заједничких студијских пројеката на пољу урбаног и регионалног истраживања на универзитетима у Албанији, Америци, Босни и Херцеговини, Чешкој републици, Немачкој, Мађарској, Косову, Македонији, Оману, Пољској, Румунији, Словачкој републици и Словенији. Он је национални координатор CEEPUS мрежа урбаних иновација.

Недавно је учествовао у изради оквирног регионалног плана за област северно од Беча. У овом пилот пројекту нарученом од стране владе Доње Аустрије разрађен је и тестиран нови приступ партиципативног планирања. У прошлости је такође учествовао у изради Генералног регионалног плана за окружење Братиславе.

Од 2010-2013. био је на челу студијске комисије за просторно планирање Техничког универзитета у Бечу. Од 2013. године је продекан за наставу на Факултету за просторно планирање Техничког универзитета у Бечу. Такође је национални представник Аустрије у Асоцијацији европских школа за планирање (AESOP).