УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Ка другачијем граду: пројекција филма “The Human Scale” (“По мери човека”)

The_Human_Scale_Movie_Poster_opt

У наставку серијала “Ка другачијем граду”, колектив Министарство простора вас позива на пројекцију филма “The Human Scale” (“По мери човека”), у среду 31. августа 2016. од 20.00 часова, на крову алтернативног културног центра “Квака 22″ (Рузвелтова 39).

Након пројекције, под отвореним небом, разговораћемо о начину на који се градови данашњице развијају и по чијој мери расту.

До 2050. године, очекује се да ће чак 80% светске популације живети у урбаним срединама. Сада, 50% људи живи у граду, а то се искуство истовремено може описати и као очаравајуће и као проблематично. Због нашег начина живота, суочавамо се са климатским променама, усамљеношћу и озбиљним здравственим проблемима, али ретко имамо одговор – зашто?

Дански архитекта и урбаниста, професор Јан Гехл, проучавао је понашање људи у градовима током периода од 40 година. Овим филмом документовао је начин на који модерни градови одбијају људске интеракције, али и изнео тврдњу да ми можемо изградити градове тако да у њих буду уткани и људска потреба за укључивањем, као и она за интимношћу.

Уводна реч: Иван Велисављевић, драматург и филмски критичар.

Трајање филма је 77 минута, титл: енглески

Више о филму можете видети на линку: http://thehumanscale.dk/thefilm/
Улаз бесплатан, кокице и пиво обезбеђени!

The_Human_Scale_Movie_DVD_opt

Званични трејлер