УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Летња школа: Култура града – Разумевање урбаног пејзажа (THE CULTURE OF THE CITY- Understanding the urban landscape), Анкона

Департман за архитектуру (DICEA – Dipartamento di Ingeneria, Edile e Architettura) Политехничког универзитета у Анкони (Universita Politecnica delle Marche) организује летњу школу архитектуре THE CULTURE OF THE CITY – Understanding the urban landscape, која ће се одржати од 10. јуна до 21. јуна 2016. године у Анкони и граду Терни, надомак Рима. Ове године жеља организатора је да позове и учеснике са простора Балкана ради умрежавања, размене искустава.

Други град_Истраживање граница савременог града

Десетодневни курс представља захтеван програм историјских и дизајн студија, теренских истраживања, одабране литературе, семинара и предавања, кроз узајамну размену између студената и тутора. Студенти који учествују – који долазе из различитих региона и култура и различитог су нивоа студија и обуке – радиће у малим групама (3-4) различитих националности и током историјске и током фазе пројектовања.

Од студената се очекује да направе:
• дневник радионице
• скице са путовања
• белешке о прочитаном
• одштампану презентацију мастер или докторског истраживања
• идејне пројекте (групни рад) и организацију финалне изложбе

Место одржавања: Моле Ванвитељана (Mole Vanvitelliana), Анкона

Кандидати који се пријављују треба да предају личну изјаву о заинтересованости за учешће, curriculum vitae и портфолио одабраних радова који имају везе са задатом темом. Летња школа је отворена за напредне студенте мастер студија и студенте докторских студија у архитектури и архитектонском инжењерингу.

Школа ће одабрати 30 кандидата.
Рок за пријаву је 30. април 2016.
Пријаве слати на адресу info@cultureofcity.org