УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
2015_Sajam_stipendija

Универзитетски Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду позива вас на Сајам стипендија који ће се одржати у четвртак, 8. октобра 2015. године, од 10-17 часова у згради Ректората Универзитета у Београду (Капетан Мишино здање, Студентски трг бр.1).

Овај јединствени догађај чији је организатор Универзитет у Београду окупиће на једном месту домаће и стране институције које додељују стипендије и друге облике финансијске подршке студентима и дипломираним студентима Универзитета у Београду. На сајму ће учествовати представници амбасада, страних универзитета, културних центара, фондација, министарстава и компанија.

У дворишту Капетан Мишиног здања током дана ће студентима у периоду од 11 до 15.30 часова бити на располагању представници преко 40 институција које додељују стипендије и који ће у оквиру програма двосатних консултација и сусрета моћи да упознају студенте и са њима разговарају о детаљима везаним за одређену стипендију. Студенти ће током ових сусрета моћи да сазнају више о стипендијама и посаветују се о различитим питањима везаним за припрему за мобилност или стипендирани наставак школовања у земљи и иностранству.

Од 10.30 до 17 часова публика ће у Свечаној сали моћи да прати програм »15 Савета за 15 минута« током ког ће представници институција представити стипендије, давати савете и одговарати на питања у вези различитих стипендија. Током програма представиће се укупно 16 институција.

На свечаном отварању у 10 часова јавности ће се обратити представници Универзитета у Београду, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта Републике Србије. Отварању сајма присуствоваће један број амбасадора и високих званичника земаља са којима Универзитет у Београду остварује сарадњу.

Један од циљева Сајма стипендија јесте информисање студената о програмима стипендирања на домаћим и страним универзитетима, афирмација стипендија као извора финансирања и мотивисање студената да постижу боље академске резултате. Реализацију Сајма подржали су: “Microsoft” Развојни центар Србија, компанија „Coca Cola Hellenic“, Образовни центар „Еquilibrio“, компанија „Nestlé Adriatic S d.o.o.“, и Београдска пекарска индустрија „Клас“.

Позивају се студенти и дипломирани студенти основних, мастер и струковних студија и млади професионалци којима су стипендије потребне у сврху континуираног професионалног усавршавања да посете Сајам стипендија 8.октобра 2015. године. Улаз је слободан.

За више детаља молимо посетите сајт Центра за развој каријере и саветовање студената: www.razvojkarijere.bg.ac.rs

Програм Сајма стипендија 2015: СТИПЕНДИЈА И ЈА