УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Радионица: Одрживи развој новог пилот насеља у Београду путем IMM методологије

meeting_Main
Фото: Иван Симић

Радионица

У оквиру сарадње између Архитектонског факултета, Универзитет у Београду и Факултета за архитектонски инжењеринг, Politecnico di Milano, у четвртак 06.11.2014.г. је одржан састанак поводом представљања пројекта под називом “Sustainable development of a new pilot neighbourhood in Belgrade via IMM methodology“, као и рада истраживачког центра IMM Design Lab ABC Департмана Политехнике у Милану.

Састанку су присуствовали представници Архитектонског факултета Декан Проф. др Владан Ђокић, Продекан за међународну сарадњу Проф. мр Бранко Павић, Доц. др Марија Маруна, Доц. др Ратка Чолић и асистент Иван Симић, као и Prof. Massimo Tadi, оснивач и директор IMM Design Lab-а, MScEng. Mohammad Hadi Mohammad Zadeh, ИММ локални координатор представника у Италији, Oliver Lepori, генерални секретар Коморе Италијанско-Српских привредника, dr Paolo Battinelli, аташе за науку у Италијанској амбасади у Београду, Арх Милица Јоксић заменик директора Сектора за стратешко планирање и развој Урбанистичког Завода у Београду, MScArch Лука Стефановић, ИММ регионални представник за Балкан и сарадник у настави на МАС Интегрални урбанизам и МАрх Вељко Ћирић, сарадник у настави на МАС Интегрални урбанизам.

Студенти прве године МАС Интегрални Урбанизам у оквиру предмета Интегрална анализа територије, раде паралелно са својим колегама из Италије на локацији београдског блока 39, по методологији истраживачког центра ИММ. На крају пројекта студенти ће се састати на радионици у Београду где ће се израдити финални плакати и планови, и презентовати резултати.

ОПИС ПРОЈЕКТА

Учесници, партнери и промотери:
Архитектонски Факултет, Универзитет у Београду
Архитектонско-Грађевински Факултет Политехника у Милану
IMM design Lab, ABC Департман Политехника у Милану
Комора Италијанско-Српских Привредника
Урбанистички Завод Београда
Пројекат се ради у склопу Polisocial – Програма друштвене одговорности Политехника у Милану

Ucesnici_opt