UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
meeting_Main
Foto: Ivan Simić

Radionica

U okviru saradnje između Arhitektonskog fakulteta, Univerzitet u Beogradu i Fakulteta za arhitektonski inženjering, Politecnico di Milano, u četvrtak 06.11.2014.g. je održan sastanak povodom predstavljanja projekta pod nazivom “Sustainable development of a new pilot neighbourhood in Belgrade via IMM methodology“, kao i rada istraživačkog centra IMM Design Lab ABC Departmana Politehnike u Milanu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Arhitektonskog fakulteta Dekan Prof. dr Vladan Đokić, Prodekan za međunarodnu saradnju Prof. mr Branko Pavić, Doc. dr Marija Maruna, Doc. dr Ratka Čolić i asistent Ivan Simić, kao i Prof. Massimo Tadi, osnivač i direktor IMM Design Lab-a, MScEng. Mohammad Hadi Mohammad Zadeh, IMM lokalni koordinator predstavnika u Italiji, Oliver Lepori, generalni sekretar Komore Italijansko-Srpskih privrednika, dr Paolo Battinelli, ataše za nauku u Italijanskoj ambasadi u Beogradu, Arh Milica Joksić zamenik direktora Sektora za strateško planiranje i razvoj Urbanističkog Zavoda u Beogradu, MScArch Luka Stefanović, IMM regionalni predstavnik za Balkan i saradnik u nastavi na MAS Integralni urbanizam i MArh Veljko Ćirić, saradnik u nastavi na MAS Integralni urbanizam.

Studenti prve godine MAS Integralni Urbanizam u okviru predmeta Integralna analiza teritorije, rade paralelno sa svojim kolegama iz Italije na lokaciji beogradskog bloka 39, po metodologiji istraživačkog centra IMM. Na kraju projekta studenti će se sastati na radionici u Beogradu gde će se izraditi finalni plakati i planovi, i prezentovati rezultati.

OPIS PROJEKTA

Učesnici, partneri i promoteri:
Arhitektonski Fakultet, Univerzitet u Beogradu
Arhitektonsko-Građevinski Fakultet Politehnika u Milanu
IMM design Lab, ABC Departman Politehnika u Milanu
Komora Italijansko-Srpskih Privrednika
Urbanistički Zavod Beograda
Projekat se radi u sklopu Polisocial – Programa društvene odgovornosti Politehnika u Milanu

Ucesnici_opt