УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

eu-talenton-grafiki-1200x1200-EN

Академски конзорцијум – Град науке Катовице и Европска комисија имају част да позову научнике, студенте и докторанде свих европских универзитета и институција да учествују на такмичењу Европске уније ТалентОн 2024 за истраживаче у раној каријери.

EU TalentOn 2024 је такмичење за младе научнике (21-35 година) из европских земаља и земаља повезаних са програмом Horizon Europe. Идеја је да подстакне младе, бистре умове да предложе нова, креативна решења за најхитније светске проблеме.

Учесници ће радити у групама на креирању предлога у једној од 5 научних области које одговарају 5 мисија ЕУ у Horizon Europe (прилагођавање климатским променама, превенција и нега рака, обнављање нашег океана и воде, 100 климатски неутралних и паметних градова, Споразум о земљишту за Европу). Тражимо научне, креативне, изводљиве и убедљиве: идеја је да подстакнемо ток свежих, интердисциплинарних идеја, укључујући доприносе из свих области науке и хуманистичких наука.

Победници ће добити новчане награде у вредности од 75000 евра.

Такмичење финансира Европска унија и биће водећи догађај у склопу прославе Европског града науке Катовице 2024. Такмичење ће се одржати од 9. до 14. септембра 2024. у Катовицама. Трошкове везане за превоз, смештај и исхрану сносиће Европска комисија.

Све детаљне информације и образац за пријаву можете пронаћи овде: https://eutalenton2024.eu/

Рок за регистрацију је 7. јул 2024.

Европски град науке Катовице 2024 организује Академски конзорцијум Катовице – Град науке који чине: Музичка академија Карол Сзимановски у Катовицама, Академија лепих уметности и дизајна у Катовицама, Академија за физичко васпитање Јерзи Кукуцзка у Катовицама, Шлеска Технолошки универзитет, Медицински универзитет у Шлеској, Економски универзитет у Катовицама и Универзитет Шлезије у Катовицама (лидер); Град Катовице, Шлеско војводство и Метрополис ГЗМ.