УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Нови програм стипендирања за студирање у Немачкој: Програм стипендија Ви и Европа за студенте мастер студија

Screenshot 2024-03-07 at 12.04.50

У сарадњи са Немачком националном академском фондацијом (Studienstiftung des deutschen Volkes), Фондација Алфред Тоепфер нуди нови програм стипендирања, Програм стипендирања Ти и Европа, који је намењен студентима који би желели да заврше пун мастер програм у Немачкој почевши од зимског семестра 2024. године.

Стипендија укључује следеће погодности:

– Стипендија од најмање 300€ месечно до максимално 1.112€ (рачунато према приходима).
– Два годишња мрежна састанка о европским темама и факултативно учешће у образовним програмима специфичним за Европу које нуди Studienstiftung, као што су Europa-Akademie, симулациона игра ЕУ или дигитална серија на тему Европе. Трошкови смештаја, оброка и програма су покривени, а путни трошкови су субвенционисани.
– Коришћење дигиталне програмске области као платформе за размену и умрежавање на форуму Студиенстифтунг.
– Пријем у вршњачки програм Studienstiftung. Studienstiftung ће именовати стипендисту на локацији универзитета који ће деловати као директна контакт особа за придошлице и саветовати их и подржавати на лицу места.
– За студенте из земаља ЕУ и земаља приступница ЕУ, пријем у програм стипендирања Studienstiftung.

Програм је за студенте свих дисциплина и за двонационалне курсеве на универзитетима и универзитетима примењених наука. Није доступан студентима на универзитетима уметности и музике или на универзитетима примењених наука на програмима визуелне и извођачке уметности, дизајна, филма и музике.

Програм је намењен следећим земљама: Белгија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Данска, Естонија, Француска, Немачка, Израел, Италија, Пољска, Румунија, Србија, Швајцарска, Велика Британија

Да би се пријавили за програм, студенте мора предложити универзитетски предавач. Ова номинација се може извршити до 15. марта 2024. Рок за подношење свих докумената за пријаву је 31. март 2024. године.