УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Artboard 1@4x

5. SHARE Форум у Београду има задовољство да се међу учесницима нађу ZAHA Hadid Architects, Stefano Boeri Architetti, Amanda Levete Architects, 2Portzamparc, 3LHD  и други.
Међународни архитектонски форум SHARE Србија 2023 одржаће се 16. новембра у хотелу Метропол Палас у Београду. Манифестација ће се одржати од 8.45 до 17.30 часова.
SHARE Форум је платформа за архитекте и грађевинске професионалце који желе да буду у кораку са трендовима у индустрији. Фокусирајући се на едукацију, инспирацију и умрежавање, форум привлачи учеснике из свих крајева Србије, као и цењене госте из водећих европских архитектонских кућа и шире.
Сесије и истакнута постава говорника

  • Мануела Гато, директорка ZAHA Hadid Architects (УК), предаје на тему “Reimagining Cities: Digital Technologies and the Future of Urban Development”
  • Алис Дич, директока AL_A Amanda Levete Architects (УК), предаје на тему Архитектура као урбани пројекат
  • Паоло Русо, вођа дизајнерског тима Stefano Boeri Architetti, Италија, држи предавање о Зеленој опсесији
  • Рек Бомбардели, директор 2Portzamparc, Француска, држи предавање о малом пројекту, али фасади великих размера
  • Марко Дабровић, оснивач Studio 3LHD, Хрватска, предаје на тему Колаборативни животни и радни простори
  • Братислав Тошковић, сувласник Olla Architecture, Финска, представља “Од посматрача до трендсетера”
  • Петер Бордас, извршни директор, шеф дизајна у BORD Architectural Studio, Мађарска, предаје на тему Заборавите фасаде, створите простор за јавност
  • Мариана Карстој, координаторка дизајна K-BOX Construction & Design, Румунија, предаје на тему Добар живот у колективном становању
  • Милена Кордић, суоснивач СОБА, Србија, предаје на тему Трагирање замршеног: атмосфере свакодневног живота
  • Мартин Пановски, оснивач Радијуса, Северна Македонија, представља Велико Скопље
  • Радомир Серафимов, менаџер и суоснивач Atelier Serafimov Architects, Бугарска држи предавање о Моћи архитектуре да изазове напредак
  • Милан Рашковић, генерални директор Cube Partners, Србија, представља Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“

 

SHARE Форум је стекао међународно признање и постао је суштински скуп за оне у AEC индустрији због свог међународног домета и непоколебљиве посвећености најсавременијим грађевинским технологијама и иновативном дизајну.
Регистрација
Котизација за догађај износи 50 евра по особи. Улазнице су у продаји на званичном сајту манифестације https://share-architects.com/share-serbia-2023-forum/.
SHARE Архитекте – водеће личности у Србији
Присутни у Србији од 2018. године, SHARE Architects је угостио 900 учесника и 84 говорника у четири издања форума у Београду. 17 српских архитектонских личности су чланови SHARE Architects Society, ексклузивне групе у оквиру мреже SHARE Architects која окупља 900 међународних архитектонских лидера из 42 земље.

 

SHARE Architects Network – Повезивање архитеката и извођача радова у Централној и Југоисточној Европи
Током протеклих 26 година, SHARE Architects Forums су постали суштинска платформа за умрежавање архитеката и извођача радова у Централној и Југоисточној Европи. SHARE ствара ефикасну платформу за познавање и разумевање разноликости архитектонског феномена савремене архитектуре. Тренутно се догађаји SHARE Architects одржавају у 16 земаља Централне и Источне Европе, а заједницаSHARE Architects броји више од 50.000 чланова из целог света.