УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

DOCExDOCE конкурс за студенте основних и мастер студија архитектуре широм Европе

Picture1

DOCExDOCE је интернационално стимулативно такмичење намењено студентима основних и мастер студија архитектуре широм Европе, чија је једна од главних тема проблематика модерне архитектуре и урбанизма.

 

DocexDoce са задовољством најављује 5. издање по реду, где ће учесници имати прилику да покажу своје способности да генеришу иновативне проблеме савременог града, као и да упореде своје знање и вештине са колегама широм Европе.

Такмичење ће се одржати у среду, 09.11.2022. године, са почетком у 09:00 часова, у трајању од 12 сати, односно до 21:00, по локалном времену.

Онлајн пријава за такмичење се не наплаћује и отворена је до 06.11. односно док се не попуне сва места.

Пријавом на такмичење учесници прихватају све услове такмичења.

Пријава се врши на званичном сајту такмичења: www.docexdoce.org

Начин учешћа подрарумева Presence Mode, рад у просторијма факултета, Online Mode, ван просторија факултета.

Награде:

Додељују се 32 награде, где су прве три новчане, наредних осам похвале, и једна Специјална награда – награда публике и још 20 финалиста ће добити званичне сертификате. Награде додељују професионалци из струке, универзитетски професори и архитекти, осим Специјалне награде (The Special Public Prize) коју додељује публика – од стране гласова са друштвених мрежа.

Picture2

Picture3

Пропозиције такмичења

Учесници морају бити са основних или мастер студија било ког европског факултета архитектуре.

  1. НАГРАДА: 1.500 €
  2. НАГРАДА: 1.000 €
  3. НАГРАДА: 500 €

8 ПОЧАСНИХ ПОМИЊАЊА: 100 € (по тиму) 

НАГРАДА ПУБЛИКЕ: архитектонски часописи по избору до 200 € 

20 ФИНАЛИСТА: званични сертификат (по тиму)

 

  1. Процес учешћа

Учесници се пријављују за такмичење у тимовима од 2 до 4 члана. Један учесник не сме бити члан више од једног тима. Организација захтева да сви чланови тимова буду спремни да обезбеде уверење тј. потврду да су студенти текуће године. Сви пријављени пројекти морају бити у дигиталном формату и послати путем е-маил-а или постављени на официјални сајт такмичења на дан такмичења.

– Онлине рад- Студенти ће имати приступ преко интернета свој неопходној документацији, као и порталу преко ког ће се обављати комуникација. Амбасадори такмичења ће бити на располагању за било које недоумице.

 

  1. Званични језици

Званични језици су Енглески и Шпански и на овим језицима ће бити доступне све информације о такмичењу. Потребно је да пријављени пројекти буду на једном од поменута два језика.

 

  1. Пријаве

Студенти који желе да учествују у такмичењу су у обавези да попуне онлајн пријаву за коју се не наплаћује новчана накнада. Пријаве за учешће ће бити отворене до 06.11. или док сва места нису попуњена. Пријављивањем учесници прихватају све услове такмичења.

 

  1. Тема такмичења

Тема такмичења ће бити објављена на дан такмичења. Сва потребна документација ће бити постављена онлајн свим пријављеним тимовима. Састоји се из комплетне текстуалне и графичке документације како би тимови били у могућности да у потпуности схвате тему и тражени задатак.

Максималан број решења задатка јесте 1 и доставља се дигиталним путем.

 

  1. Дани такмичења

Такмичење ће бити одржано 09. новембра у трајању од 12 сати. Пројекти послати после крајњег рока неће бити узети у обзир. Остале информације о формату пријављених пројеката који треба послати (формат, величина, емаил, итд.) ће бити обухваћене у документу за тему такмичења и биће заједно објављени на дан такмичења.

Програм ће бити објављен такође непосредно пред такмичење када се финализирају спискови екипа.

 

  1. Жири

Интернационални жири је задужен за преглед и оцену пројеката и одлуку о победнику. Евалуираће радове засебно и анонимно. Чланови жирија ће бити објављени на друштвеним мрежама пред такмичење. Одлука жирија је коначна и биће доступна у најдужем року од 6 недеља од завршетка такмичења. Жири задржава права да не додели неку од награда уколико сматра да је то прикладно.

Партиципација дозвољава DocexDoce права објављивања и ширења победничких пројеката путем било којих медија, индивидуално или групно. Прихватањем овога, учесницима се не одузимају права ауторства.

 

Известиоци такмичења:

Известиоци (амбасадори) DocexDoce такмичења Архитектонског факултета у Београду су:

Анастасија Глишовић (anastasija.glisovic@gmail.com)

Сара Драговић (saradragovic.arh@gmail.com)

Представници ће бити присутни током такмичења и на располагању за било каква питања. Можете их контактирати путем емаил-а за све потребне информације.

Све остале информације можете погледати путем интернета и то:
Званични сајт такмичења: DOCEXDOCE Experimental architecture competitions
Фејсбук страница такмичења: (2) Docexdoce Europe | Facebook
Инстаграм профил такмичења: DOCEXDOCE Europe (@docexdoceeurope) • Instagram photos and videos