УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Школска година траје од 01. октобра 2021. до 30. септембра 2022. године.

Активни део наставе почиње,у зимском семестру, од 27. септембра и траје 14 недеља до 05. јануара 2022. године. У летњем семестру почиње 14. фебруара и траје до 20. маја 2022. године. Детаљан термински план реализације наставе, колоквијума и испита дат је у Терминском плану за школску 2021-2022. годину и налази се на сајту Факултета.

 

Услед епидемије COVID-19 на Универзитету у Београду-Архитектонском факултету, током школске 2021/2022. године, обавезно је ношење маски,  дезинфекција руку и држање међусобног растојања. Настава ће бити реализована на следећи начин:

 

НАЧИН СПРОВОЂЕЊА НАСТАВЕ

 

Активни део наставе се спроводи, према Одлуци Сената Универзитета, комбиновано, on-line преко Microsoft Teams I Moudle platforme и у згради Факултета на другом и трећем спрату.

Теоријски део наставе спроводи се у целости у школи. Наставник може да држи предавања у амфитеатру у коме може бити максимално 100 студената током предавања. Обезбеђено је једновремено праћење предавања on-line преко Teams platformi.

Практични део наставе спроводи се у школи.

Студио пројекат и практичне вежбе, одвијају се у згради Факултета према дефинисаном распореду.

Практичани део наставе одија се у салама уз поштовање дистанце са максимално 16-26 студената, у зависности од величине сваке сале. На свакој Сали ће бити назначен максималан број студената.

Обезбеђена је мрежна веза између амфитеатра и свих сала тако да наставник, током практичног дела наставе који се одвија на Факултету може одржати краћу презентацију или предавање, на начин да сви студенти са својих места из сала то могу слушати.

 

Напомена:

 

Препоручено је да наставници и сарадници не примају студенте у кабинетима.

Такође је обезбеђено 10 рачунара и радни простор организован према епидемиолошким условима, за оне студенте који имају техничких проблема са опремом ( рачунар или сервис или сличнo)

Наставно особље, студенти, као и остали запослени не треба да долазе на Факултет уколико имају повишену температуру, кашаљ, отежано дисање, губитак чила укуса или мириса, или су под сумњом да су инфицирани COVID-19 или су били у контакту са особом која је позитивна на COVID- 19.

Сви студенти са горе наведеним симптомима треба да се тестирају и уколико су позитивни, да се јаве путем мејла prodekan.za.nastavu@arh.bg.ac.rs .

Наставно и ненаставно особље Факултета са наведеним симтомима, такође је у обавези да се тестира и да о резултатима теста обавести управу Факултета.

 

ПРОДЕКАН ЗА НАСТАВУ И СТУДИЈСКА ПИТАЊА

в.проф. Небојша Фотирић