УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Извештај са DANUrB+ међународног састанка у Сомбору 15-17. јуна 2021. године

Први међународни састанак „уживо“ DANUrB+ пројекта одржан је у Сомбору од 15. до 17. јуна 2021. године, Национални организатор радионице био је Архитектонски факултет у Београду као пројектни партнер, док је његов локални суорганизатор био Град Сомбор преко Јавног предузећа „Простор“ као придруженог стратешког партнера на пројекту.

 

На састанку је учествовало више од 90 учесника из преко 20 партнерских организација из осам подунавских земаља, укључујући и онлајн учеснике. Први дан састанка био је посвећен културном обиласку града Сомбора и његових подунавских села, кроз посете местима материјалне и нематеријалне баштине. Два следећа дана су организована у виду партнерских радионица, укључујући и она за новинаре. Тим са Архитектонског факултета представио је и тренутни напредак у припреми атласа DANUrB+ градова.

 

Национални менаџер састанка била је в.проф. Александра Ђукић као менаџер пројекта у име Факултета, а ас. Бранислав Антонић технички секретар састанка. Остали учесници са факултета  су били: проф. Др Александра Ступар, доц. Данијела Миловановић Родић, ас. Јелена Марић, ас. Александар Грујичић и Милорад Обрадовић, докторант.

01 (1)

Сви учесници у дворишту зграде Жупаније у Сомбору, Србија

02 (1)

Проф. Александра Ђукић даје уводну реч током свечаног отварања састанка у главној сали Жупаније

 

03 (1)

Културни обилазак – посета преводници код Бездана на почетку Великог бачког канала, скоро обновљеног локалитета индустријске баштине

04 (1)

Заједничка радионица између пројектних партнера и регионалних новинара

05 (1)

Културна посета музеју-галерији Милана Коњовића у Сомбору

06 (1)

Проф. Балинт Кадар, руководилац пројекта током излагања на завршној радионици

07

Тим Архитектонског факултета у Београду током састанка
Снимак са локалних вести:

РТВ: Сомбор учествује у пројекту “Културно наслеђе Дунава”