UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Prvi međunarodni sastanak „uživo“ DANUrB+ projekta održan je u Somboru od 15. do 17. juna 2021. godine, Nacionalni organizator radionice bio je Arhitektonski fakultet u Beogradu kao projektni partner, dok je njegov lokalni suorganizator bio Grad Sombor preko Javnog preduzeća „Prostor“ kao pridruženog strateškog partnera na projektu.

 

Na sastanku je učestvovalo više od 90 učesnika iz preko 20 partnerskih organizacija iz osam podunavskih zemalja, uključujući i onlajn učesnike. Prvi dan sastanka bio je posvećen kulturnom obilasku grada Sombora i njegovih podunavskih sela, kroz posete mestima materijalne i nematerijalne baštine. Dva sledeća dana su organizovana u vidu partnerskih radionica, uključujući i ona za novinare. Tim sa Arhitektonskog fakulteta predstavio je i trenutni napredak u pripremi atlasa DANUrB+ gradova.

 

Nacionalni menadžer sastanka bila je v.prof. Aleksandra Đukić kao menadžer projekta u ime Fakulteta, a as. Branislav Antonić tehnički sekretar sastanka. Ostali učesnici sa fakulteta  su bili: prof. Dr Aleksandra Stupar, doc. Danijela Milovanović Rodić, as. Jelena Marić, as. Aleksandar Grujičić i Milorad Obradović, doktorant.

01 (1)

Svi učesnici u dvorištu zgrade Županije u Somboru, Srbija

02 (1)

Prof. Aleksandra Đukić daje uvodnu reč tokom svečanog otvaranja sastanka u glavnoj sali Županije

 

03 (1)

Kulturni obilazak – poseta prevodnici kod Bezdana na početku Velikog bačkog kanala, skoro obnovljenog lokaliteta industrijske baštine

04 (1)

Zajednička radionica između projektnih partnera i regionalnih novinara

05 (1)

Kulturna poseta muzeju-galeriji Milana Konjovića u Somboru

06 (1)

Prof. Balint Kadar, rukovodilac projekta tokom izlaganja na završnoj radionici

07

Tim Arhitektonskog fakulteta u Beogradu tokom sastanka
Snimak sa lokalnih vesti:

RTV: Sombor učestvuje u projektu “Kulturno nasleđe Dunava”