УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

mongeometrija 2020 LOGO

Драге колеге,

Позивамо вас да са својим оригиналним научним, инжењерским или дизајнерским решењима, уметничким и другим радовима који користе геометрију као средство, инспирацију или начин изражавања, учествујете на интернационалној изложби:

Димензије у одразу (Dimensions Reflected)

https://mong2020masbg.wordpress.com/

која ће бити постављена на Машинском факултету Београду као део седме интернационалне конференције „MoNGeometrija 2020”, Београд, 4-7 јун 2020. године.

http://mongeometrija.com/konferencije/mongeometrija-2020

Ваш предлог може да се односи на део истраживања које је већ презентовано у раду на Конференцији, или може бити независан рад (објављен или необјављен), дело истраживача или уметника који не учествују у научном делу Конференције.

 

Секција ове изложбе је и изложба студентских радова:

Димензије у одразу – перспективе (Dimensions Reflected – Perspective)

Позивамо студенте чији су пројекти везани за тему изложбе, као и професоре који желе да презентују одабране тематски релевантне радове својих студената, да узму учешће на овој секцији изложбе.

Позив за предају радова отворен је до 5. априла 2020. године.

 

О Иложби

Геометрија, као једна од најстаријих научних дисциплина, била је од давнина присутна не само у грађевинарству, већ и у бројним уметничким и научним достигнућима. Као језик који артикулише простор и форму, она је сведочанство интелигентног промишљања и једна од најлуциднијих способности људског ума. Као корен естетских постулата јасно се препознаје у радовима уметника, архитеката, дизајнера и инжењера. Као говор о тачности, правилности и прецизности, темељ је многих научних решења. И као подстицај савременим графичким дисциплинама, геометрија је и даље свеприсутна у обликовању и представљању света око нас.

Изложба Dimensions Reflected има за циљ да укаже на значај геометријског мајсторства кроз доприносе у различитим научним, инжењерским, примењеним и уметничким областима, као и унапређивање ове драгоцене основе употребом савремених дигиталних техника и технологија.

 

Више информација о теми и изложби можете наћи на следећем линку:

https://mong2020masbg.wordpress.com/

 

Информације о регистрацији доступне су на следећем линку:

https://mong2020masbg.wordpress.com/2020/02/10/registration/

 

Note: All further mail regarding the Exhibition will be sent to you by e-mail: deltaedar@gmail.com

 
Контакт
mong@mas.bg.ac.rs

deltaedar@gmail.com

 

Срдачан поздрав,

У име Организационог одбора 7. Међународне конференције “MoNGeometrija2020”

Марија Обрадовић, ванр. проф.

Грађевински факултет, Београд