УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

“Нова места” – Конкурс за дизајн малих јавних простора у Новом Саду

Fotografija1

Бројна уређења и реконструкције јавних простора, такозваних нових места за сусрете грађана и организовање културних садржаја, део су припрема за 2021. годину када ће Нови Сад бити Европска престоница културе.

Тим поводом 22. августа 2019. године  Фондација „Нови Сад 2021“ расписује Урбанистичко-архитектонски конкурс за уређење малих јавних простора под називом “Нова места” на који своје идеје и пројекте до 03. октобра може да преда стручна јавност. Право на учешће имају сва стручна правна и приватна лица – ово подразумева архитекте, урбанисте, пејзажне архитекте као и студенте из ових области.

Циљ овог конкурса је да се кроз валоризацију више пристиглих идејних решења изнађе најквалитетније идејно решење за уређење урбаних џепова у 4 месне заједнице у Новом Саду, уз исплату награда ауторима најбољих радова.

Пред учесницима конкурса је задатак да ураде и предају решења за уређење урбаних џепова (малих јавних простора) у Новом Саду за сваку предметну локацију као засебно идејно решење, у складу са Програмским задацима и Конкурсном документацијом сваке од 4 локације. Од учесника се тражи да предају решења за најмање две (2) локације по личном избору, а добродошли су радови за три (3) или све четири (4) локације.

Конкурсни рад садржи једно решење по локацији, варијанта решења нису дозвољена. Број аутора и сарадника у стручном тиму није ограничен.

Конкурсни рокови

  • Почетак конкурсног рока: 22.08.2019.
  • Рок за постављање питања: 12.09.2019.
  • Рок за предају конкурсних радова: 03.10.2019. до 23:59 часова
  • Објава резултата конкурса: 12.10.2019.

Конкурсну документацију за набавку услуге израде урбанистичко-архитектонског решења за уређење нових места у Новом Саду у поступку набавке – конкурс за дизајн можете пронаћи на следећем линку или на сајту Фондације “Нови Сад 2021”: https://dans.org.rs/nova-mesta-konkurs-za-dizajn-malih-javnih-prostora-u-novom-sadu-2/