УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Prijemni_AF_2019_00_thumb

Процедура уписа на Архитектонски факултет, на прву годину Основних и Интегрисаних академских студија Архитектура за школску 2019/2020 годину.

Након првог дана уписа (08.07.2019), на Архитектонски факултет се уписало:
– 140 студената на ОАСA, статус студента финансираног из буџета Републике Србије,
– 7 кандидата на ИАСA, статус студента финансираног из буџета Републике Србије,
– 1 кандидат са афирмативне листе, статус студента финансираног из буџета Републике Србије,
– 1 кандидат на ОАСА са афирмативне листе, у статусу студента финансираног из буџета Републике Србије,
– 1 кандидат на ИАСА са афирмативне листе, у статусу студента финансираног из буџета Републике Србије,
– 3 кандидата на ОАСА, у статусу самофинансирајућег студента, који ниосу имали право на статус студента финансираног из буџета Републике Србије, јер су већ претходно били у том статусу.

Преостало је да се упише уз статус студента финансираног из буџета Републике Србије:
– 20 студента на ОАСА, статус студента финансираног из буџета Републике Србије
– 33 студената на ИАС, статус студента финансираног из буџета Републике Србије

Прописана квота за самофинансирање износи:
– 80 кандидата на ОАСА (умањено за једно место са афирмативне листе и три попуњена места са листе кандидата у статусу студента финансираног из буџета Републике Србије, за кандидате који нису имали право на тај статус) т.ј. преостало је 76 места и
– 24 кандидата на ИАСА (умањено за једно место са афирмативне листе) тј. преостало је 23 места.

Један кандидат страни држављанин ће бити уписан у оквиру квоте ОАСА или ИАСА и то у оквиру прописане квоте за самофинансирајуће студенте, тј. бићр потрошено једно место од преосталих 76 места на ОАСА или 23 места на ИАСА.

Упис се наставља у УТОРАК, 19. ЈУЛ 2019. ГОДИНЕ у 10.00 часова.

Динамика уписа на Архитектонски факултет

УТОРАК, 9. ЈУЛ 2019. ГОДИНЕ

У 10.00 сати, у амфитеатру Архитектонског факултета је прозивање за кандидате који су стекли право на упис, до попуне буџетских места на оба студијска програма.

Прозивање почиње од најбоље пласираног НЕУПИСАНОГ кандидата па до кандидата који су се рангирали закључно са рангом 204 (због једног кандидата страног држављанина и три кандидата који нису имали право на статус студента финансираног из буџета Републике Србије).

Уколико се ни тада не попуни квота за буџетске студенте, прозивање ће се наставити у 14.00 сати до попуне квоте за буџетске студенте, редом према Коначној ранг листи.


Повезани текстови:
Пријемни испит 2019: КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ


С обзиром на могућност да после преподневне прозивке остане празних места на буџету, као и чињенице да неки кандидати који су се пласирали на ранг место боље од 204., немају право уписа на буџет, моле се сви кандидати да се појаве на прозивању у 14.00 сати како би могли да буду прозвани ради потенцијалног попуњавања квоте буџетских студената.

У 14.00 сати, у амфитеатру Архитектонског факултета је прозивање за кандидате који су стекли право на упис, до попуне квоте од 23 студента за самофинансирајуће студенте на Интегрисаним академским студијама. Уколико се упис за ове кандидате не заврши до 18.00 сати, процедура се наставља у среду, 10. јула 2019. године.

ПРИЈЕМНИ 2019.