УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
  • Интердисциплинарни догађај: ”Дигитално доба: иновације у уметности, архитектури, науци и технологији” (7-8. јун 2018)

    By Архитектонски факултет_Уредник on 05/06/2018
    / 07. и 08.06.2018. / Дводневни интердисциплинарни догађај “Дигитално доба: иновације у уметности, архитектури, науци и технологији” бави се темом иновација у савременом животу у уметности, архитектури, науци и технологији фокусираних на области #WEARABLES #ART #ARCHITECTURE. Организацију догађаја реализује СТРАНД уз подршку Амбасаде Краљевине Холандије у Београду и Музеја примењене уметности.
  • Избор у звање асистента: Јована Бугарски, маст.инж.арх.

    By Архитектонски факултет on 05/06/2018
    Универзитет у Београду - Архитектонски факултет, Београд, ул. Булевар краља Александра 73/II, обавештава све заинтересоване да се Реферат Комисије за избор сарадника за научну област: Урбанизам ставља на увид јавности. Комисија предлаже да се Јована Бугарски, маст.инж.арх, изабере у звање асистента, на Департману за урбанизам за наведену област. Реферат Комисије се налази у просторијама библиотеке Факултета (II спрат, соба 210) и доступан је јавности петнаест дана од дана објављивања овог огласа.
  • Избор у звање доцента: др Милан Максимовић, дипл.инж.арх.

    By Архитектонски факултет on 05/06/2018
    Универзитет у Београду - Архитектонски факултет, Београд, ул. Булевар краља Александра 73/II, обавештава све заинтересоване да се Реферат и Сажетак реферата Комисије за избор наставника за ужу уметничку област: Aрхитектонско пројектовање, стављају на увид јавности. Комисија предлаже да се др Милан Максимовић, дипл.инж.арх, изабере у звање доцента, на Департману за архитектуру, за наведену област. Реферат и Сажетак реферата Комисије налази се у просторијама библиотеке Факултета (II спрат, соба 210) и доступани су јавности петнаест дана од дана објављивања овог огласа.
  • Избор у звање редовног професора: др Ана Радивојевић, дипл.инж.арх.

    By Архитектонски факултет on 05/06/2018
    Универзитет у Београду - Архитектонски факултет, Београд, ул. Булевар краља Александра 73/II, обавештава све заинтересоване да се Реферат и Сажетак реферата Комисије за избор наставника за ужу научну област: Aрхитектонске конструкције, стављају на увид јавности. Комисија предлаже да се др Ана Радивојевић, дипл.инж.арх, изабере у звање редовног професора, на Департману за архитектонске технологије, за наведену област. Реферат и Сажетак реферата Комисије налазе се у просторијама библиотеке Факултета (II спрат, соба 210) и доступани су јавности петнаест дана од дана објављивања овог огласа.
  • Програм обележавања Светског дана сецесије 2018. (06-08. јун 2018)

    By Архитектонски факултет on 05/06/2018
    / 06-08.06.2018. / Сецесија или Art Nouveau је уметнички стил који је настао крајем XIX века као вид побуне против тадашњих устаљених академских образаца. У архитектури се манифестовао на различите начине широм Европе. Од 2013. године овај уметнички покрет се обележава 10. јуна као Светски дан сецесије. Удружење Мрежа градова сецесије за овогодишњи Светски дан сецесије одредило је тему Мој омиљени Art Nouveau архитекта. У склопу реализације пројекта Одржива заштита и промоција сецесијског наслеђа у земљама Дунавског региона, који је окупио 10 партнера из 7 земаља, приредили смо програм који промовише архитектуру сецесије у Србији и суседним земљама...