UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
  • Interdisciplinarni događaj: ”Digitalno doba: inovacije u umetnosti, arhitekturi, nauci i tehnologiji” (7-8. jun 2018)

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 05/06/2018
    / 07. i 08.06.2018. / Dvodnevni interdisciplinarni događaj “Digitalno doba: inovacije u umetnosti, arhitekturi, nauci i tehnologiji” bavi se temom inovacija u savremenom životu u umetnosti, arhitekturi, nauci i tehnologiji fokusiranih na oblasti #WEARABLES #ART #ARCHITECTURE. Organizaciju događaja realizuje STRAND uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu i Muzeja primenjene umetnosti.
  • Izbor u zvanje asistenta: Jovana Bugarski, mast.inž.arh.

    By Arhitektonski fakultet on 05/06/2018
    Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski fakultet, Beograd, ul. Bulevar kralja Aleksandra 73/II, obaveštava sve zainteresovane da se Referat Komisije za izbor saradnika za naučnu oblast: Urbanizam stavlja na uvid javnosti. Komisija predlaže da se Jovana Bugarski, mast.inž.arh, izabere u zvanje asistenta, na Departmanu za urbanizam za navedenu oblast. Referat Komisije se nalazi u prostorijama biblioteke Fakulteta (II sprat, soba 210) i dostupan je javnosti petnaest dana od dana objavljivanja ovog oglasa.
  • Izbor u zvanje docenta: dr Milan Maksimović, dipl.inž.arh.

    By Arhitektonski fakultet on 05/06/2018
    Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski fakultet, Beograd, ul. Bulevar kralja Aleksandra 73/II, obaveštava sve zainteresovane da se Referat i Sažetak referata Komisije za izbor nastavnika za užu umetničku oblast: Arhitektonsko projektovanje, stavljaju na uvid javnosti. Komisija predlaže da se dr Milan Maksimović, dipl.inž.arh, izabere u zvanje docenta, na Departmanu za arhitekturu, za navedenu oblast. Referat i Sažetak referata Komisije nalazi se u prostorijama biblioteke Fakulteta (II sprat, soba 210) i dostupani su javnosti petnaest dana od dana objavljivanja ovog oglasa.
  • Izbor u zvanje redovnog profesora: dr Ana Radivojević, dipl.inž.arh.

    By Arhitektonski fakultet on 05/06/2018
    Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski fakultet, Beograd, ul. Bulevar kralja Aleksandra 73/II, obaveštava sve zainteresovane da se Referat i Sažetak referata Komisije za izbor nastavnika za užu naučnu oblast: Arhitektonske konstrukcije, stavljaju na uvid javnosti. Komisija predlaže da se dr Ana Radivojević, dipl.inž.arh, izabere u zvanje redovnog profesora, na Departmanu za arhitektonske tehnologije, za navedenu oblast. Referat i Sažetak referata Komisije nalaze se u prostorijama biblioteke Fakulteta (II sprat, soba 210) i dostupani su javnosti petnaest dana od dana objavljivanja ovog oglasa.
  • Program obeležavanja Svetskog dana secesije 2018. (06-08. jun 2018)

    By Arhitektonski fakultet on 05/06/2018
    / 06-08.06.2018. / Secesija ili Art Nouveau je umetnički stil koji je nastao krajem XIX veka kao vid pobune protiv tadašnjih ustaljenih akademskih obrazaca. U arhitekturi se manifestovao na različite načine širom Evrope. Od 2013. godine ovaj umetnički pokret se obeležava 10. juna kao Svetski dan secesije. Udruženje Mreža gradova secesije za ovogodišnji Svetski dan secesije odredilo je temu Moj omiljeni Art Nouveau arhitekta. U sklopu realizacije projekta Održiva zaštita i promocija secesijskog nasleđa u zemljama Dunavskog regiona, koji je okupio 10 partnera iz 7 zemalja, priredili smo program koji promoviše arhitekturu secesije u Srbiji i susednim zemljama...