УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Презентација у Скупштини града Смедерева: Стратегија интегралног урбаног развоја градског приобалног појаса Смедерева

Студенти на радионици дефинисања SWOT анализе, 24.03.2017, Архитектонски факултет, Београд

Презентација

Предмет:
МАСИУ-12050-09: Стратегија интегралног урбаног развоја 2016/17

Наставник:
др Ратка Чолић, доцент

Да би приближио наставу савременој проблематици и пракси планирања урбаног развоја, Архитектонски факултет у Београду подстиче напоре који се одвијају кроз партнерство са локалним заједницама и различитим институцијама. Након три године реализације предмета Стратегија интегралног урбаног развоја, који води доцент др Ратка Чолић, студенти прве године Мастер програма Интегрални урбанизам су ове године приказали свој рад и “уживо”. Милица Ристовић, Стефан Хаџи Арсеновић, Срђан Мићановић и Милица Ђурђевић су понудили граду Смедереву да презентују Стратегију интегралног урбаног развоја градског приобалног појаса Смедерева. И успели су у томе.

2017_Strategije-integralnog-urbanog-razvoja_Smederevo_02

Студенти на радионици дефинисања визије развоја подручја 18.04.2017, Архитектонски факултет, Београд

2017_Strategije-integralnog-urbanog-razvoja_Smederevo_03

Студенти на презентацији Стратегије интегралног урбаног развоја градског приобалног појаса Смедерева 28.08.2017, Градска управа Смедерево, Скупштинска сала

28. августа 2017. године у Скупштини града Смедерева је одржана презентација. Скупу су присуствовали представници ЈП “Урбанизам”, Одељења за урбанизам, Канцеларије за локални економски развој, ЈП “Смедеревска тврђава”, а отворила га је главни урбаниста арх. Владислава Живановић-Ристовић.

Студенти су приказали свој рад – политике као оквир развоја и изворе финансирања, како виде проблеме, који су неискоришћени потенцијали, шта чини визију развоја, који су стратешки циљеви и предлози flagship пројеката за реализацију. На скупштинском видео биму ређали су се слајдови. Након презентације постављана су им питања и похваљени су за рад. Штампану и електронску верзију Стратегије су оставили Граду. Такође, исказана је спремност за даљу сарадњу града Смедерева и Архитектонског факултета у Београду.

2017_Strategije-integralnog-urbanog-razvoja_Smederevo_poster

Студентски рад – Стратегија интегралног урбаног развоја градског приобалног појаса Смедерева (кликнути за увећање)