УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

У петак, 16. децембра 2016. године, у 17:30 часова, у Малој сали Коларчеве задужбине у Београду, амерички архитекта и филозоф, Митеш Диксит (Mitesh Dixit), одржаће предавање под називом “Крај модерности” (“Death of Modernity”). Догађај се организује у склопу вишегодишње сарадње између платформе SCAPES:LAB и студија DOMAIN у програмима као што су “Flat.SCAPES:LAB” у Холандији, “Belgrade.SCAPES:LAB” и “Anatomy of a Landmark:Belgrade” у Београду. У току децембра 2016. године, гостујућа предавања одржавају се и у Новом Саду, Подгорици и Скопљу.

Митешово предавање у Београду, под називом “Крај модерности” (“Death of Modernity”) истраживаће екстазу комуникације, вртоглавицу изазвану преоптерећењем информацијама, као и баналност транспарентног друштва. Да ли иједан од ових симптома постмодерне може да нас изведе из 20. века и покаже пут ка изградњи новог човека? Да ли можемо да нађемо значење у затеченом “свету”, оном који је већ над нама?

Уводна реч и модерација разговора: Небојша Космајац, професор филозофије из Новог Сада, координатор у SCAPES:LAB.

*Предавање ће бити одржано на енглеском језику, без могућности за симултани и/или превод на знаковни језик.

За више детаља, кликните за званичну страницу догађаја овде.

Mitesh-Dixit_Death-of-Modernity

Митеш Диксит (Mitesh Dixit) оснивач студија DOMAIN (Њујорк – Ротердам).

Биографија:
Митеш Диксит (Mitesh Dixit) оснивач је студија DOMAIN (Њујорк – Ротердам) 2012. године. Након завршених студија политичких наука и филозофије, завршава мастер студије – област архитектура на Вашингтонском универзитету у Сент Луису. Каријеру архитекте започео је у бироу СОМ (Skidmore, Owings, and Merrill) у Сан Франциску. Пре оснивања студија ДОМАИН, Диксит је радио са Рем Колхасом у оквиру ОМА у Ротердаму као водећи пројектант на неколико интернационалних пројеката – Mahanakhon кула у Бангкоку, Институт Комонвелт у Лондону и финансијски дистрикт у Куала Лумпуру. Од 2011. године, на Техничком универзитету у Делфту (ТУ Делфт) био је гостујући професор у више области и секција – архитектура, урбанизам и критичка теорија, а од 2013-2016. године радио је и као уредник Катедре за комплексне пројекте при ТУ Делфт. Водио је и студио “Насиље” (Violence), фокусирајући се на регион америчко-мексичке границе, као и истраживаки студио “In Chicago”.

Mitesh-Dixit_Balkan-Talks