УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Christa-Sommerer

Криста Сомерер | Фото: извор

Факултет ликовних уметности и Аустријски културни форум (Kulturforum) имају част да Вас позову на гостујуће предавање на Универзитету уметности у Београду:

Криста Сомерер (Christa Sommerer)
уметница и професорка Универзитета уметности у Линцу
09. децембар 2016. у 18h
Свечана сала Ректората Универзитета уметности
Косанчићев венац 29, Београд

Криста Сомерер је међународно призната медијска уметница, истраживач и пионир интерактивне уметности. Она је професор и шеф Катедре за интерфејс културе Универзитета уметности и дизајна у Линцу, у Аустрији. Такође, она је гостујући професор на Универзитету у Алборгу, Данска и са Лораном Мињонеом (Laurent Mignonneau) на Универзитету Париз 8 у Паризу, Француска.

Заједно са Лораном Мињонеом створила је око 30 интерактивних радова за које су добили бројна признања, између осталих: Wu Guanzhong Art and Science Innovation Prize за 2012. годину (рад „Escape“) које додељује Министарство културе Народне Републике Кине, Golden Nica Prix фестивала Ars Electronica, Ovation Award Фестивала интерактивних медија у Лос Анђелесу, Multi Media Award’95 Мултимедијалне асоцијације у Јапану, World Technology Award – финалисти у категорији уметности Светске технолошке мреже, Велика Британија и PRIZE 2008 – uni:invent Award, награду Министарства науке и истраживања у Аустрији. Сомерер и Мињоне су излагали заједничке радове на око 250 међународних изложби, а ови радови су сада у музејима и колекцијама широм света.

Christa-Sommerer_poster