УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Међународни сајам и конференција зелене градње: Green Building Expo and Conference 2016

2016_Green-Expo-Building

Извор: gradjevinarstvo.rs

Међународни сајам и конференција зелене градње – Green Building Expo and Conference 2016 биће одржани од 02. до 04. новембра 2016. године у BelExpo центру у Новом Београду.

Овај велики регионални догађај чији је организатор компанија “Енерго” окупиће више десетина угледних компанија као и експерте зелене градње и сродних делатности из целог света. Посетиоци ће бити у прилици да се упознају са светским трендовима у одрживој градњи архитектонским и инжењерским одрживим пројектовањем, управљањем зеленим инвестицијама, као и сегментима енергетске ефикасности, коришћења обновљивих извора енергије, управљања отпадом и рационалног коришћења воде у зеленим зградама.

Директорка компаније „Енерго“, Марија Голубовић позвала је домаће компаније и институције да учествују и посете Сајам и Конференцију. Она је навела да је циљ организатора да се уз помоћ признатих експерата нашим људима објасни да је ово нова прилика за посао тако што ће захваљујући референцама које пружа зелена градња бити конкурентнији и моћи успешно да учествију на тендерима код куће и у свету.

“Ово је прилика да се ми едукујемо, да сазнамо шта се догађа на тржишту и у свету како би се на време припремили за излазак и позиционирање на тржишту јер зелена градња постаје све значајнија, а зелене зграде се све више изједначавају са здравим зградама“, истиче она.

Green Building Expo and Conference 2016 у оквиру конференцијског дела доноси јединствене стручне и занимљиве панел расправе, округле столове, састанке и радионице о свим подручјима везанима за зелену градњу. Детаљан опис конференцијског програма можете пронаћи на следећем линку.

У Београду ће се почетком новембра окупити елита домаће грађевинске индустрије и гости из иностранства међу којима је и Надав Малин, водећи експерт за одрживе материјале у зеленој градњи и вођа тима који је створио Националну базу зграда са изузетним карактеристикама за Министарство енергетике Сједињених Америчких Држава.

“На Сајму ће се представити компаније са визијом да постану главни протагонисти зелене градње која постаје кључна покретачка снага одрживе економије у целом свету”, поручила је Голубовић.

Главни спонзор овогодишњег Сајма и Конференције зелене градње је Амерички савет за зелену градњу (U.S.Green Building Council – USGBC). Савет ће се представити у излагачком делу где ће посетиоци имати прилику да се у директном контакту упознају са активностима USGBC и сертификационим програмима, а учествоваће и у пратећем програму. Амерички савет за зелену градњу светски је носилац водећег система сертификације Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) који ће бити представљен и у оквиру Сајма. То је зелени сертификат који гарантује квалитет и одрживост зграда у заштићеној животној околини у преко 160 земаља.

Више о догађају можете погледати на следећем линку.

Green-Building-Expo_logo