УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Архитектонски студентски конгрес
АСК 2016
Архитектура у доба миграције
Сплит, 12 – 16. мај 2016.

Студенти Архитектонског Факултета Универзитета у Београду у сарадњи са Студентским Парламентом Архитектонског Факултета у Београду расписују конкурс за одабир пет студената-представника нашег Факултета на 14. Архитектонском студентском конгресу (АСК), који ће бити одржан у периоду од 12. до 16. маја 2016. године у Београду.


Повезани текстови:
Архитектонски студентски конгрес: АСК 2015
Конкурс за студенте-представнике Архитектонског факултета у Београду на АСК 2014


О АСК-у
Архитектонски студентски конгрес (АСК) је научно-стручно окупљање студената архитектуре са простора некадашње Југославије. Одржава се традиционално сваког пролећа у другом граду. Основни циљ конгреса је повезивање студената кроз сарадњу и размену знања и гледишта у односу на специфичну тему конгреса.

Тема овогодишњег конгреса
Тема 14. АСК-а је Архитектура у доба миграције, а основни циљ је да се студенти упознају са могућностима у оквиру струке, непосредно након завршених студија. Програмска структура се састоји из три дела: презентације (сваки факултет припрема своју презентацију), предавања (сет предавања младих у пракси) и радионице (свих учесника АСК-а).

Правила и услови конкурса
На конкурс се могу пријавати сви студенти Архитектонског факултета Универзитета у Београду, без обзира на степен и годину студија.

Тема конкурса – задатак
На једном А4 формату (.jpeg, 300 dpi) представити фотографија/колаж/монтажа размишљања на тему Конгреса. Слободан је избор архитектонске технике (фотографија, цртеж, дијаграм, текст, колаж…).

Пријава
Радове послати на e-mail: ask2016split@gmail.com најкасније до уторка, 26. априла 2016. године, до 12h. Закаснеле пријаве се неће разматрати. У мејлу навести име, презиме, број индекса и контакт.

Пристигле радове жирираће ментор студената са Архитектонског факултета у Београду – доцент др Милица Милојевић. Резултати ће бити објављени на Facebook страници и сајту Факултета.

НАПОМЕНА: Котизацију за студенте-представнике Архитектонског факултета у Београду плаћа факултет.

АСК 2016: ПРИЈАВА ЗА УЧЕШЋЕ АСК 2016: ПРОГРАМ КОНГРЕСА

2016_ASK_Split