УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

2016_KNB

Амбасада Републике Индонезије у Републици Србији има част да Вас обавести да је Влада Републике Индонезије расписала конкурс за стипендије за мастер студије на једном од 15 истакнутих универзитета у Индонезији, под називом KNB Scholarship 2016.

Програм стипендија Партнерства земаља у развоју – Beasiswa Kemitraan Negara Berkembang (KNB) је створен да би испунио жеље грађана земаља у развоју да остваре своје снове путем високог образовања. Попут речи Нелсона Менделе „Образовање је најјаче оружје за мењање света“, ми верујемо да путем образовања људи из земаља у развоју могу изградити своје земље и побољшати њихово стање.

Намена стипендије је да студенти из земаља у развоју стекну своју мастер диплому на једном од 15 истакнутих универзитета у Индонезији. Откада је званично је покренут 2006. године од стране Дирекције за опште и више образовање Републике Индонезије, овај програм привлачи значајан број пријава – до 2015. године стипендије је добило 896 студената из 64 земље.

Циљ програма је:
• да допринесе развоју људских ресурса у земљама у развоју
• да промовише дубље разумевање култура и сарадњу земаља у развоју
• ојачавање односа и сарадње међу земљама у развоју

Конкурс је отворен за кандидате са бечелор дипломом, млађе од 35 година, из земаља у развоју (укључујући Србију).

Стипендија обухвата: повратну карту, надокнаду трошкова боравка, литературе, истраживања, џепарац и здравствено осигурање.

Рок за пријаву на конкурс: 03. мај 2016.

KNB Scholarship 2016: Приручник за пријаву на конкурс

За сва додатна питања можете контактирати амбасаду Републике Индонезије у Београду путем телефона +381 11 3635666 или на e-mail: enidiponegoro@yahoo.com

Званична презентација програма стипендије:
Beasiswa Kemitraan Negara Berkembang (KNB)