УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Предавање: о архитектонској пракси немачког студија Schneider-Schumacher

Проширење Städel музеја, Франкфурт на Мајни, 2008 – 2012 | © schneider+schumacher

schneider+schumacher_logo

Позивамо вас на предавање о архитектонској пракси немачког студија schneider+schumacher које ће одржати архитекте: Феликс Холзфус (Felix Holzfuß) и Немања Црнобрња у петак 2. октобра 2015. године, у 15.00 часова, у сали 254 на Архитектонском факултету у Београду.

Архитектонски тим schneider+schumacher привукао је интересовање интернационалне стручне јавности пројектом легендарног Инфо-бокса (Info-box) у Берлину, који је изведен непосредно после уједињења Немачке на тада највећем градилишту Европе.

Од тада је овај архитектонски биро реализовао преко 100 објеката и велики број производа индустријског дизајна, израдио бројне урбанистичке планове и пројекате.

Staedel-Kinderfest-2012-0134_opt

Проширење Städel музеја, Франкфурт на Мајни, 2008 – 2012 | © schneider+schumacher

Спектар тема које њихова архитектонска пракса третира протеже се од становања до индустрије, преко цркве на аутопуту, облакодера и музеја до честичног аксцелератора.

Велики број освојених награда на архитектонским конкурсима укључује и пројекат за дистрикт Wестхафен, веома осетљиву екстензију постојећег Städel музеја у Франкфурту и одрживе реконструкције торња Silvertower који сад настањује Deutsche Bahn.

schneider+schumacher окупља неколико независних огранака под једним кровом, које третирају различите фазе планирања и изградње: архитектуру (A Architecture), руковођење пројектима и изградњом (B Building and Project Management), дизајн (D Design), кинетику (K Kinetics), параметрику (P Parametrics) и урбано планирање (U Urban Planning). Седиште овако разгранате мреже архитектонског деловања је у Франкфурту са сателитским офисима у Бечу (Аустрија) и Тиањину (Кина).

Предавање је отворено, али обавезно за студенте на Мастер студијском програму Унутрашња архитектура, јер је део наставе предмета СТУДИО М01 АД – Семинар 2 – Тело и перцепција и СТУДИО М03 АД – Семинар 1 – Адаптивност, ре-дизајн.

Felix Holzfus

Felix Holzfuß

Nemanja Crnobrnja

Немања Црнобрња

Време и место

/петак 2. октобар 2015. године/
15.00 часова, у сали 254/
/Архитектонски факултет у Београду/