УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
Djordje_Gec_Retrospektiva_01
Portret_Djordje_Gec

Извор: designed.rs

Ђорђе Гец (1965-2014) – ретроспектива у УК Пароброд

Ретроспективна изложба о раду београдског архитекте Ђорђа Геца (1965-2014), биће отворена у понедељак, 4. маја 2015. године у 20.00 часова у установи културе Пароброд (Капетан Мишина 6а, Београд).

Изложба се отвара, након празника у понедељак, 4. маја од 20.00 часова, симболично на рођендан Ђорђа Геца, први који неће дочекати са нама.

Изложба траје до 16. маја када се затвара у оквиру “Ноћи музеја”. Изложбу су припремом помогле архитекте Миа Давид и Маја Лалић, уз његове сараднице из архитектонског студија FLUID:ARCHITECTURE, као и бројни пријатељи и сарадници који заједнички раде на издању монографије, на јесен 2015. године.

Djordje_Gec_Moritz-Eis-Djordje-Gec
Moritz Eis, Београд

Значајан београдски архитекта, аутор неизмерног потенцијала, Ђорђе Гец, недавно нас је напустио. Заувек и прерано.

Његов упечатљив ауторски израз који је неговао са својим сарадницима из архитектонског студија FLUID:ARCHITECTURE, учитан је у великом броју београдских ентеријера. Професионализам, етичност, доследност и упорност особине су које су га красиле, а огледају се и у бројним квалитетним архитектонским реализацијама, мање познатим јавности.

Djordje_Gec_Tube-01
Клуб The Tube, Београд

Заједно са својим колегиницама из студија, Ђорђе Гец је стварао добру архитектуру, промишљену и егзактну. Студио FLUID:ARCHITECTURE основао је 2006. године, а до данас су реализовали десетине архитектонских пројеката и пројеката дизајна ентеријера. Победници су на неколико јавних конкурса међу којима је фантастичан али нереализован пројекат психијатријске болнице у Ковину.

Djordje_Gec_Brankow
Brankow Bar, Београд

Његов таленат и дивљења вредно залагање у последњих десетак година значајно су обликовали многа градска места. Поред бројних пројеката рађених у земљи и иностранству, Ђорђе Гец са својим тимом реализује репрезентативне јавне ентеријере попут клуба The Tube, ресторана Langouste, ресторана Шехер, диско бара Младост, Brankow бара, ресторана Public Dine & Wine, клуба Лудост, ресторана Радост, сплава Ласта, Moritz Eis-а….

Djordje_Gec_Disko_Bar_Mladost-08_0
Диско Бар Младост, Београд

Архитектуром и дизајном се бавио из љубави, посвећено. За живота није добио довољно стручних награда, иако му таква признања нису ни била потребна. Гец је много дао своме граду, струци, сарадницима.

Ова изложба у Пароброду, само је покушај да му се сви одужимо. Увек сећамо и никада не заборавимо.

Djordje_Gec_Public
Ресторан Public Dine & Wine, Београд

“Он је био један од оних неколико из генерације који могу заиста да се назову архитектима, истински талентован, доследан и јак, један од оних о којима је Ранко Радовић говорио на уводном предавању Архитектонског факултета, архитектуру представљајући као облак, а архитекту као кишу”… Александра Живковић Шишка, архитекта

Djordje_Gec_Radost
Ресторан Радост, Београд