УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Резултати идејног архитектонско-обликовног конкурса “Павловић кула”

I награда - Софија Бојановић, Ана Куркић, Миљана Милетић, Филип Ракоњац, Милица Ивановић и Ђурађ Васић
I награда – тим Архитектонског факултета у Београду: Софија Бојановић, Ана Куркић, Миљана Милетић, Филип Ракоњац, Милица Ивановић и Ђурађ Васић

Научно истраживачки институт НИПЕКС је 21. децембра 2014. године расписао конкурс за израду идејног архитектонско-обликовног решења објекта “Павловић кула” у Слобомиру на Дрини. Конкурс је расписан са циљем да се дође до одговарајућег и квалитетног обликовног и функционалног, али економичног решења за предметни објекат. Објекат је планиран у Слобомиру, у Бијељини, у простору изградње новог града на Дрини.

Као препознатљиви симбол града, изградња “Павловић куле” представљаће најзначајнији објекат у граду. “Павловић кула” планирана је да се изгради у централном делу града, висине од 177 m са 40 спратова. Лоцирана је на десној страни магистралног пута Бијељина – Сремска Митровица. Јужним делом, у висини првог спрата, повезана је са објектом затворених базена „Aqua city“ који је у фази изградње. Процена инвеститора је да се укупна корисна површина објекта креће око 20.000 m². Просторије у објекту су намењене за канцеларијске просторе компаније Слобомир, радио – телевизије Слобомир, учионице и кабинете Универзитета, али и за изградњу хотела, ресторана, апартмана, судница.

Резултати конкурса су објављени 11. марта 2015. године, а награде за најбоља идејна решења су додељене 08. априла 2015. године.

  • I награда – тим Архитектонског факултета у Београду: Софија Бојановић B.Arch, Ана Куркић B.Arch, Миљана Милетић B.Arch, Филип Ракоњац B.Arch, Милица Ивановић B.Arch и Ђурађ Васић B.Arch.
  • II  награда – Никола Митић инг.арх. и Марко Наумовић, мр инг.арх.
  • III награда – Биро за пројектовање АРХ ПРОЈЕКТ: Дејан Павловић инг.арх, Ана Вујовић инг.арх, Драгана Пантелић инг.арх, Биљана Павловић инг.арх и Десанка Павловић дипл.инг.арх

Награђена решења се могу погледати у Библиотеци „Мира Павловић“ на Слобомир П Универзитету у Слобомиру.

Распис конкурса “Павловић кула”
Записник са коментаром жирија

Награде

I награда – тим Архитектонског факултета у Београду: Софија Бојановић B.Arch, Ана Куркић B.Arch, Миљана Милетић B.Arch, Филип Ракоњац B.Arch, Милица Ивановић B.Arch и Ђурађ Васић B.Arch.

2015_Pavlovic_kula_I_tim_o
I награда - Софија Бојановић, Ана Куркић, Миљана Милетић, Филип Ракоњац, Милица Ивановић и Ђурађ Васић

II  награда – Никола Митић инг.арх. и Марко Наумовић, мр инг.арх.

II  награда - Никола Митић и Марко Наумовић

III награда – Биро за пројектовање АРХ ПРОЈЕКТ: Дејан Павловић инг.арх, Ана Вујовић инг.арх, Драгана Пантелић инг.арх, Биљана Павловић инг.арх и Десанка Павловић дипл.инг.арх

III награда - АРХ ПРОЈЕКТ: Дејан Павловић, Ана Вујовић, Драгана Пантелић, Биљана Павловић и Десанка Павловић