УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
11th-Biennial-Dublin-2015_o

Радионица

Радионица за младе планере је заједнички пројекат Европског савета просторних планера и XI Бијенала европских градова и градских планера, које ће се одржати 15. и 16. октобра 2015. године у Даблину под насловом Учинити да градови функционишу – Технологија у планерској пракси.

Европски савет просторних планера – ECTP-CEU (the European Council of Spatial Planners – Conseil Européen des Urbanistes) основан је 1985. године, а обухвата 40.000 просторних планера, 27 професионалних асоцијација и института за планирање градова из 25 европских земаља.

Ова организација омогућава својим члановима заједнички оквир за праксу и образовање у планирању, континуирани професионални развој и дефиницију професионалне одговорности.
Она поставља стандарде образовања и понашања професионалних планера, идентификује, слави и награђује примере доброг планирања широм Европе, и упушта се у дијалог са локалним, националним и европским управама.

У складу са овим циљевима, Радионица за младе планере тежи да постави перспективе и искуства младих планера у оквир парадигми нових европских градова и недостатка економских средстава.


XI Бијеналe европских градова и градских планера ће обрађивати четири подтеме:

  1. Информационе и комуникационе технологије
  2. Урбана мобилност
  3. Руковођење градом
  4. Мапирање и информациони системи

У плану Бијенала је и специјална сесија за младе планере који учествују у радионици, која ће се фокусирати на тему е-управе и процес доношења одлука у просторном планирању. Радионица за младе планере, као саставни део Бијенала, одржаваће се online од априла до октобра, на тај начин пружајући могућност озбиљне дикусије пројеката који ће се представити, са циљем обогаћивања финалних презентација пројеката у Даблину.

Одабрани радови биће објављени као део прегледа Бијенала у облику е-књиге.


Европски савет просторних планера и XI Бијенале охрабрују младе планере широм Европе на размену искустава у европским урбаним и регионалним изазовима. Из тог разлога организација XI Бијенала нуди попуст на надокнаду за учешће за младе планере и Европски савет за планирање нуди помоћ у покривању путних трошкова.


Више информација о радионици на адресама:
ECTP Young Planners Workshop 2015
http://www.biennialdublin2015.com/