УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

извор: Миксер

МЕНТОРИСАНА РАДИОНИЦА поводом конкурса YOUNG BALKAN DESIGNERS 2015
Субота,  14. фебруар, 11.00h / Миксер House, Карађорђева 46, Београд

Балканска дизајн мрежа позива све дизајнере до 35 година који се припремају за учешће на конкурсу “Young Balkan Designers 2015” да се пријаве за учешће у менторисаној радионици “Idea workshop – Belgrade” која ће се одржати 14. фебруара у Миксер House-у са почетком у 11h, уз присуство релевантних стручњака из области дизајна,  чији ће бити задатак да дизајнерима помогну у развијању конкурсних решења. Радионица ће се симултано одвијати у 4 групе, по ротационом принципу. Менторски тим ће се смењивати по групама.

Менторски тим:
Филип Деспот, дизајнер, Група (Хрватска)
Јелена Матић, професорка на Шумарском факултету, Београд
Реља Бобић, програмски менаџер, Нова Искра – дизајн инкубатор
Милан Стефановић, дизајнер, Анитипод студио
Бранко Николић, дизајнер, Анитипод студио
Петар Савић, дизајнер, Анитипод студио

Број места за учешће у радионици је ограничен. Заинтересовани се могу пријавити слањем личних података на: ybd@balkandesignnetwork.org до четвртка 12. фебруара у 17h са назнаком: “Idea workshop – Belgrade”. Листа учесника радионице биће објавена на facebook страници Balkan Design Network истог дана.


Балканска дизајн мрежа расписала је пети по реду конкурс Young Balkan Designers 2015 под слоганом “Common Grounds” који је отворен до 28. фебруара 2015. године, и намењен је младим дизајнерима до 35 година из земаља југоисточне Европе. Радови одабрани на конкурсу биће део двогодишњег програма Young Balkan Designers који подразумева регионално дизајн такмичење, међународну путујућу изложбу и програм мобилности и едукације за младе дизајнере. Такође, аутори три најбоља пројекта ће похађати резиденцијалне менторске радионице које ће бити организоване у сарадњи са водећим регионалним дизајнерима и произођачима.

Организатор пројекта: Балканска дизајн мрежа (Balkan Design Network), иновативна платформа основана од стране Хрватског Дизајнерског Друштва из Загреба, Public Rooma-a из Скопља и Миксер организације из Београда, са циљем пружања стратешке подршке развоју и промоцији балканског дизајна, како у регији, тако и на европској и међународној сцени.

Контакт:
Milena Berić, Project Coordinator
BALKAN DESIGN NETWORK
milena@mikser.rs