УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

KCB_latinica-crno

Ликовна галерија, Кнез Михаилова 6, Београд
од 13. до 31. јануара 2015.

КРИТИЧАРИ СУ ИЗАБРАЛИ 2015.
ИзлоШба

Леонид Шејка, Изванредни Боб, Немања Николић, Златко Стојиловић, Петокрака, Слободан Стошић, Саша Ткаченко, Мариела Цветић, Јелена Стојановић

Простори: Ликовна галерија и Поп-ап у Културном центру Београда, Галерија Задужбине Илије М. Коларца,  Галерија Графички колектив, Архитектонски факултет, Универзитет у Београду, Уметничка галерија Надежда Петровић, Галерија Рисим, Чачак, Хотел Морава, Чачак, Кафана “?”, Београд

Изложба Критичари су изабрали се више од четири деценије одржава у Ликовној галерији Културног центра Београда. Од 2001. године ова изложба је, у концепцијском смислу, модификована у ауторску изложбу лауреата награде „Лазар Трифуновић”, престижног признања за ликовну критику и критичко писање о савременој уметничкој сцени, које се од 1992. додељује у организацији Културног центра Београда. Јелена Стојановић је добитница награде “Лазар Трифуновић” за 2013.

Пројекат ИзлоШба полази од рада теоретичара и уметника Леонида Шејке (1932-70), чија је пракса измештала уметничку продукцију ван галерије, музејског простора, потврђујући централност урбаног искуства као нераскидиви део свакодневице.

Од Ликовне галерије Културног центра Београда као централне матице одакле се полази и враћа, ИзлоШба се неумитно спирално шири да би укључила неке од веома важних производа и произвођача искуства урбаног живота у Београду. Поред галеријских простора, као што су галерије Графичког колектива и Коларчевог универзитета, укључен је и простор једне образовне установе, Архитектонски факултет, али и Кафана ? и Галерија Рисим и Хотел Морава у Чачку. Учесници у пројекту су архитекте, драматурзи, ликовни уметници, историчари уметности, веома различитих стремљења и посве неусаглашених интересовања.

Отварање изложбе је у уторак 13. јануара у 19:00 часова :: Ликовна галерија, Кнез Михаилова 6, Београд

Дођите!

Izlosba_201415