УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Разрада приоритетних пројеката Стратегије интегралног урбаног развоја централне зоне Крагујевца

Радионицу је отворио госп. Харалд Милер – руководилац ГИЗ- АМБЕРО пројекта Фото: Бранко Беговић

Радионица

У уторак 17. јуна 2014. године, у просторијама ГИЗ-АМБЕРО у Београду је одржана радионица са темом „Разрада приоритетних пројеката Стратегије интегралног урбаног развоја централне зоне Крагујевца“ на којој су представљени прелиминарни Мастер пројекти студената друге године мастер академских студија Интегрални урбанизам.

Целокупна израда завршног Мастер рада организује се у оквиру званичне сарадње између Универзитета у Београду – Архитектонског факултета и ГИЗ пројекта „Унапређење управљања земљиштем на нивоу локалних самоуправа у Србији“ коју спроводи АМБЕРО Consulting, представништво из Београда.

Рад на Мастер раду води група ментора – наставника са Департмана за урбанизам и прати Консултантски тим еминентних стручњака као представника институција од значаја за урбанизам у Србији, као што су: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Институт за архитектуру и урбанизам Србије,  Урбанистички Завод Београда, Инжењерска комора Србије, Дирекција за урбанизам Крагујевац, ГИЗ- АМБЕРО.

Радионица је имала за циљ проверу квалитета прелиминарних Мастер пројеката кроз заједничку размену знања и искустава са еминентним стручњацима у Србији. Радионицу су отворили г. Харалд Милер – руководилац ГИЗ- АМБЕРО пројекта и Шеф Департмана за урбанизам Проф.мр Рајко Корица.