УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Промоција књиге

Архитектонски факултет у Београду и Амбасада Канаде у Србији позивају Вас на промоцију монографије

Архитекте Миљевић: 50 година – 50 пројеката

на свечаној промоцији која ће се одржати у суботу, 10. маја 2014. године, са почетком у 16.00 часова у Кули Небојша (Доњи Калемегдан).

Kuca-Sent-Adel-KVEBEK_o
Архитекте Миљевић: Кућа Sainte-Adèle, Квебек, Канада, (1984)
Фото: Велисав Томовић

„Архитекте Миљевић: 50 година – 50 пројеката“ је јединствена монографија о животу и раду архитеката Милене и Добрa Миљевића, који су своју професионалну каријеру започели у Београду, 1964. године, а током пет деценија непрекидног заједничког рада успели да је остваре чак на четири континента.

Ова монографија, у издању Архитектонског факултета у Београду, представља пресек њихове заједничке каријере кроз одабир 50 најрепрезентативнијих пројеката разврстаних по темама: институције, комерцијални простори, школски објекти, туристички комплекси, урбанизам, хотели, становање за старе, станови и породичне куће.

Архитекте Миљевић својим радом представљају својеврсну спону између култура Србије и Канаде. Из тог разлога, Амбасадор Канаде у Србији, Њ.Е. Роман Вашчук лично ће говорити на догађају.
О монографији ће говорити и декан Архитектонског факултета, проф. др Владан Ђокић, као и сарадници на пројекту монографије: проф. Клемен Демерс (Архитектонски факултет Универзитета у Монтреалу), проф. Зоран Лазовић (Универзитет у Београду – Архитектонски факултет) и Милена Миљевић у име аутора монографије.

Aутори су приредили бесплатне примерке монографије „Архитекте Миљевић: 50 година – 50 пројеката“ за госте на промоцији.

Miljevic_Dobro_Milena_o
Добро и Милена Миљевић

Пројекти Архитеката Миљевић

Canadian-Embassy-Serbia_logo_o